WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengenalpasti dan membetulkan Twitching, kegelisahan dan gegaran dikaitkan dengan penyakit buah pinggang

2018-03-18 10:46

Mengenalpasti dan membetulkan Twitching, kegelisahan dan gegaran dikaitkan dengan penyakit buah pinggangPesakit buah pinggang kronik penyakit (CKD) mengenalpasti dan membetulkan Twitching, kegelisahan dan gegaran yang dikaitkan dengan ESRD

Pesakit penyakit buah pinggang (CKD) kronik dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) mendapati ia amat disconcerting dan menakutkan bila mereka mengalami pergerakan sukarela seperti twitching, kegelisahan berterusan dan gegaran. Buah pinggang Hospital di china tidak pernah menawarkan nasihat perubatan individu dan sentiasa mengesyorkan bahawa anda berbincang masalah kesihatan tertentu anda dengan anda Nephrologists yang boleh mengambilkira kesihatan anda secara keseluruhan. Yang berkata, banyak buah pinggang hospital di china penonton telah bertanya mengenai keadaan ini, dan terdapat sebab-sebab beberapa pergerakan sukarela ESRD pesakit (sebelum dan selepas pemindahan) yang boleh mencemarkan kualiti hidup mereka jika ditinggalkan tidak dirawat.

Ubat: Boleh menyebabkan dadah-berpunca dari gegaran yang otot tindak balas terhadap ubat-ubatan tertentu seperti ubat tekanan darah, ubat jantung dan immunosuppressants. Jika inilah isu anda, mungkin anda akan mengalami gegaran yang sukarela di tangan, lengan, kepala, atau kelopak mata. Ia jarang memberi kesan kepada badan lebih rendah dan boleh menjejaskan kedua-dua belah badan sama-sama. Gegaran-berpunca dari dadah akan biasanya pergi apabila anda berhenti mengambil ubat tersebut. Anda tidak mungkin perlu rawatan atau perubahan dalam ubat-ubatan jika gegaran adalah ringan dan tidak mengganggu aktiviti harian anda. Walau bagaimanapun, anda tidak harus berhenti mengambil sebarang ubat tanpa pertama bercakap kepada anda Nephrologists.

Mineral Build-Up: Seperti mineral yang membina di dalam darah, pesakit ESRD mungkin perasan otot, gegaran atau sawan walaupun. Ubat-ubatan boleh diberi untuk mencegah sawan dan melayan mereka jika ianya berlaku. Urutan yang lembut boleh melegakan ketidakselesaan yang disebabkan oleh otot atau kekejangan. Jika isu ini berterusan doktor anda akan mungkin mengesyorkan memanjangkan waktu dialisis untuk meningkatkan pembersihan anda.

Berkontraksi Tiroid: Gegaran adalah hasil daripada satu Tiroid berkontraksi. Gejala-gejala termasuk gegaran berirama dalam tangan, lengan, kepala, kaki; goyah suara; kesukaran menulis atau melukis; atau masalah menahan dan mengawal peralatan. Beberapa gegaran mungkin dicetuskan oleh atau menjadi dibesar-besarkan pada masa-masa tekanan, emosi yang kuat atau apabila anda berada fizikal letih. Jika anda percaya bahawa ini mungkin satu isu yang telah tidak lagi perlu dari segi perubatan ditangani maka anda perlu membawa kepada perhatian Nephrologists anda.

Kadar aliran arteri: Sesetengah pesakit telah dinyatakan bahawa kadar aliran arteri dialisis yang tinggi (kadar mesin dialisis pam darah) yang menyebabkan kadar degupan jantung meningkatkan selepas dialisis dan menyebabkan mereka merasa goyah. Kebanyakan pesakit telah menyatakan bahawa mereka kembali mereka seperti biasa beberapa jam selepas rawatan mereka. Walaupun mengepam darah anda terlalu perlahan-lahan boleh menyebabkan pembekuan, anda perlu berbincang dengan jururawat dialisis anda tentang mengurangkan kadar pam darah anda ke tahap yang lebih terurus dalam rawatan. Ambil perhatian bahawa mengurangkan kadar pam boleh menyebabkan keperluan untuk meningkatkan masa dialisis untuk menerima kering untuk sama-sama cekap.

Sindrom Kaki Resah (RESAH): Adalah satu keadaan yang biasa bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) di mana mereka berasa dengan deria rasa yang tidak selesa pada kaki mereka dan akan dipaksa untuk mengerakkanya. Ia sering mengganggu corak tidur pesakit-pesakit CKD dan menjadikannya sukar untuk berehat. Anda boleh mencari kelegaan dengan mengambil mandian panas, menggunakan memampatkan suam ke kaki dan bersenam.

Jika tiada isu ini seolah-olah dipadankan dengan gejala-gejala anda dan anda masih mengalami pergerakan sukarela, anda perlu berbincang dengan Nephrologists anda tentang reaksi alahan yang anda hadapi dari rawatan dialisis anda. Buah pinggang Hospital di china saham harian berita dan maklumat yang berkaitan untuk meningkatkan kualiti hidup anda dan mendapat satu buah pinggang pemindahan terlebih dahulu. Jika anda suka artikel ini Sila kongsikannya dengan rakan penyakit buah pinggang kronik (CKD) di media sosial, e-mel, Blog, dan sebagainya.

Sebelum ini:Utama langkah ke hadapan untuk buah pinggang tiruan yang mudah alih.

Artikel seterusnya:Kesilapan bagi pesakit buah pinggang untuk membuang buah pinggang "High Risk berlabel"

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej: