WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Buah pinggang tercedera untuk penyakit buah pinggang

2018-03-16 11:22

Buah pinggang tercedera untuk penyakit buah pinggangBuah pinggang tercedera semasa dibuang ditemui untuk bekerja lebih baik daripada beberapa buah pinggang daripada penderma hidup

Buah pinggang pasukan pemindahan tergesa-gesa terhadap satu garis masa lapan jam untuk mengangkut buah pinggang ke bilik operasi Pusat pemindahan buah pinggang yang diberikan, menyediakannya untuk pembedahan, dan implant ke badan penerima. Malangnya, Walau bagaimanapun, dalam sesetengah kes buah pinggang diisytiharkan "unusable" atau "injured" Bilakah mereka tiba untuk pemindahan. Ini adalah satu fakta yang sangat membimbangkan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis kerana pada tahun 2011, 17.9% daripada buah pinggang yang dikeluarkan telah benar-benar dibuang - dan angka ini semakin meningkat. 37% daripada buah pinggang dibuang adalah hasil penemuan biopsy buruk pada waktu ketibaan, manakala fungsi organ yang lemah sebelum pemindahan menyumbang lagi 9.2%.

Walau bagaimanapun, penemuan baru oleh penyelidik Universiti Yale mencadangkan bahawa amalan membuang buah pinggang tercedera mungkin satu kesilapan besar yang boleh menelan banyak penyakit buah pinggang yang kronik pesakit terdesak memerlukan satu buah pinggang pemindahan, peluang kedua pada kehidupan. Sains harian melaporkan bahawa, "A kajian diterajui Yale mendapati bahawa buah pinggang tersebut mungkin menjadi lebih berdaya maju daripada apa yang disangka sebelum ini, dan harus dipertimbangkan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk pemindahan organ. "

Ini mungkin berita masing-masing untuk lebih daripada 100,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis yang sedang menunggu di dalam senarai pemindahan buah pinggang. Sejak lebih daripada 5,000 orang meninggal dunia setiap tahun semasa menunggu buah pinggang yang, penemuan ini mungkin membantu pesakit yang banyak penyakit buah pinggang kronik dan dialisis memperbaiki mutu kehidupan mereka, dan bahkan lebih kritikal - menyelamatkan kehidupan mereka.

Selepas memerhatikan 1,600 penderma buah pinggang telah mati (terbesar perbandingan pengamatan kajian seumpamanya), Yale penyelidik mendapati bahawa buah pinggang tercedera telah dikaitkan dengan "Delayed rasuah fungsi (DGF) " yang bermaksud penerima terpaksa menjalankan dialisis di dalam minggu pertama selepas menerima pemindahan buah pinggang mereka. Walau bagaimanapun, agak menghairankan, kajian ini tidak menemukan pautan antara kecederaan buah pinggang penderma yang telah mati dan fungsi pemindahan buah pinggang lemah enam bulan selepas pembedahan. Malah, Dr. Ishak E. Hall (Yale University) berkata, "What kita lihat adalah, dengan teruk kecederaan buah pinggang akut dalam penderma, enam bulan hasilnya adalah sebenarnya baik untuk penerima yang mengalami fungsi rasuah ditangguhkan. " lebih shockingly, Kumpulan penyelidik mendapati bahawa enam bulan fungsi pemindahan adalah paling teruk bagi mereka yang tertangguh rasuah fungsi yang telah menerima buah pinggang yang diderma sebarang kecederaan yang ketara. Salah satu sebab bagi Dapatan ini berlawanan, Dewan Dr. menyarankan, adalah bahawa buah pinggang tercedera mungkin telah membangunkan satu mekanisme yang boleh melindungi buah pinggang dari kesan kecederaan berikutnya dipanggil, Ischemic Preconditioning.

Penyelidik Kanan, Dr. Chirag R. Parikh, mencadangkan bahawa takeaway keuntungan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis adalah bahawa, "There tampaknya menjadi ruang untuk cuba pemindahan lebih banyak menggunakan buah pinggang AKI ini dan bukannya membuang mereka dari sini. " Thus, Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang kronik harus mempertimbangkan membincangkan penggunaan "injured" buah pinggang dengan pemindahan pasukan mereka, terutamanya jika mereka mendapati ia lebih sukar untuk mendapatkan pemindahan buah pinggang. Selain itu, untuk meningkatkan peluang anda menyambung dengan potensi hidup buah pinggang penderma

Sebelum ini:Penjanaan semula penyakit buah pinggang & rejuvenasi penyelidikan di Stanford & universiti-universiti lain

Artikel seterusnya:Utama langkah ke hadapan untuk buah pinggang tiruan yang mudah alih.

Tag: penyakit buah pinggang Cedera

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat