WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang boleh disebabkan oleh tekanan darah tinggi semasa hamil

2017-12-14 23:15

Penyakit buah pinggang boleh disebabkan oleh tekanan darah tinggi semasa hamilKehamilan mengambil tol pada badan wanita, sekali gus meletakkan beliau menghadapi risiko masalah kesihatan lebih banyak daripada biasa kerana dia bekerja untukdua bukannya hanya dirinya. Salah satu risiko yang menghadapi seseorang wanita yang hamil adalah tekanan darah tinggi, dan ia boleh jadi berbahaya kerana ia juga boleh menjadi punca utama praeklampsia. Kajian penyelidikan tersebut, ia telah telahmembuat kesimpulan bahawa ibu adalah lebih berisiko untuk menghidap penyakitbuah pinggang kronik kemudian nanti dalam kehidupan apabila mereka mempunyai tekanan darah tinggi atau eclampsia ketika sedang hamil.

Wanita yang pernah mengalami praeklampsia akan menyaksikan peringkat tinggi protein dalam air kencing mereka. Terdapat kemungkinan tinggi bahawa wanita-wanita ini akan mengembangkan buah pinggang isu terlebih dahulu. Sekumpulan wanitaini menunjukkan risiko penyakit buah pinggang yang lebih tinggi. Dalam kajian tersebut, diperhatikan juga bahawa wanita yang mengalami tekanan darah tinggi semasa mengandung berkali-kali melihat darah mereka kembali seperti biasa selepas melahirkan. Soalan yang timbul seterusnya ialah Apakah implikasi jangka panjang apabila wanita mempunyai tekanan darah tinggi semasa hamil?

Ia telah dicadangkan jika wanita mempunyai tekanan darah tinggi daripada gejala-gejala penyakit buah pinggang perlu dipantau dengan teliti selepas kehamilan. Jika seorang wanita mempunyai tekanan darah tinggi, ia tidak mustahil bahawa pemantauan pada mata pelbagai fungsi buah pinggang sepanjang hidupnya dapat menangkap satu masalah awal. Jika doktor mengawasi fungsi buah pinggang wanita yang darah semasa mengandung, masalah yang dapat diuruskan lebih baik kemudian nantidalam kehidupan.

Begitu juga banyak penyakit, penyakit buah pinggang sering mempunyai tidak menunjukkan sebarang gejala sehingga ia sangat maju. Oleh itu, ia adalah penting untuk ibu-ibu untuk bukan sahaja menyedari risiko mereka tetapi juga untuk mempelajari tentang langkah-langkah yang mereka boleh ambil untuk menjaga buah pinggang mereka yang sihat untuk tempoh lebih lama. Buah pinggang Kundan menyediakan herba semulajadi yang dihasil teliti masalah buah pinggang yang benar-benar mempunyai kadar kejayaan yang cemerlang dalam merawat dan menjana semula walaupun berpenyakit buah pinggang.

APA SEBENARNYA ADALAH ECLAMPSIA

Apabila tekanan darah menjadi terlalu tinggi semasa mengandung, wanita boleh mengalami eclampsia. Tanda-tanda penyakit ini adalah sawan dan sejumlah besar protin dalam air kencing. Jika sawan tidak berlaku lagi dan terdapat tahap tinggi protein dalam air kencing, ini adalah tanda-tanda praeklampsia. Oleh itu, adalah pentinguntuk mengenal pasti praeklampsia kerana seorang doktor boleh campur tangan untuk mengelakkan ia.

Jika eclampsia tidak ditangani dengan betul, kegagalan organ tersebut boleh berlaku. Eclampsia juga mempunyai kesan ke atas janin. Tekanan janin adalah amat berbahaya, dan eclampsia menimbulkan risiko placental abruption. Bagi kekerapan praeklampsia dan eclampsia, mereka adalah lebih biasa di kehamilan yang pertama. Wanita dengan hipertensi yang sedia ada, neuropati atau penyakit kencing manis adalahpada risiko yang lebih tinggi. Keadaan biasanya membangunkan selepas 20 minggukehamilan.

Mujurlah, terdapat ubat-ubatan yang biasanya ditetapkan untuk merawat eclampsia. Dari sini, menutup mata dikekalkan pada ibu. Melalui pemantauan hemodynamicinvasif buah pinggang dan jantung beliau dipantau terutama apabila dia sedang berisiko untuk buah pinggang atau penyakit jantung.

Oleh itu, memang setiap kali disarankan supaya terus memantau fungsi buah pinggang selain kehamilan.

PENCEGAHAN MERUPAKAN KUNCI

Pada keseluruhannya, pencegahan dan rawatan adalah kunci untuk mencegah sebarang jenis penyakit. Mengambil herba semulajadi untuk masalah buah pinggang boleh membantu anda merawat penyakit buah pinggang di masa kini dan masa depan.Walaupun selepas kehamilan, ia memang ideal untuk hipertensi berkaitan kehamilan untuk menjadi sebahagian daripada rekod perubatan wanita kerana maklumat tersebut boleh digunakan untuk menyimpan mata rapat pada fungsi buah pinggang dan fungsi-fungsi anggota badan yang lain pada masa akan datang.

Sebelum ini:Bapa dan anak-anak mereka dengan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:agaimana tidak Dye diberikanketika CT Scan membahayakan buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat