WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penjanaan semula penyakit buah pinggang & rejuvenasi penyelidikan di Stanford & universiti-universiti lain

2018-03-14 09:29

Penjanaan semula penyakit buah pinggang & rejuvenasi penyelidikan di Stanford & universiti-universiti lainPeluang untuk mendapat pemindahan buah pinggang menawarkan janji yang hebat bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, terutamanya pesakit dialisis. Namun, melebihi 5,000 pesakit penyakit buah pinggang kronik lebih daripada 100,000 pesakit dalam senarai pemindahan buah pinggang meninggal dunia setiap tahun semasa menunggu satu pemindahan buah pinggang akibat kekurangan secara besar-besaran untuk pemindahan buah pinggang. Malah pesakit yang bernasib baik menerima pemindahan menjalankan risiko sistem imun mereka menolak penderma buah pinggang. Apatah lagi, penyakit buah pinggang yang kronik pesakit perlu mengambil ubat-ubatan Immunosuppressive yang selalunya mempunyai kesan sampingan yang serius bagi seluruh kehidupan mereka. Walau bagaimanapun, "there mungkin sehari Bilakah terapi sel akan menggantikan tisu buah pinggang rosak, " mencadangkan bangun hutan School of Medicine.

Untuk contoh, sebelum ini melaporkan, penyelidik di Universiti Stanford dan Tel Aviv University telah menemui bahawa buah pinggang akan mampu menjana semula diri mereka secara berterusan. Sekarang bersenjata dengan penemuan ini regenerasi buah pinggang dalam tikus, langkah seterusnya adalah untuk mencapai pertumbuhan semula buah pinggang pada manusia yang boleh membawa kepada mengurangkan kekurangan buah pinggang untuk pemindahan kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik.

Oleh yang demikian, janji penyelidikan itu adalah untuk membawa era perubatan regeneratif yang menggunakan kuasa sel stem untuk memulihkan fungsi buah pinggang yang sihat. Penyelidik di Universiti Northwestern menggunakan kuantiti sel-sel reprogrammed untuk menyelesaikan "langkah-langkah pertama ke arah membina semula organ yang menggunakan dihasilkan sel-sel manusia." Jason Wertheim (Penolong Profesor di Feinberg School of Medicine) akan membawa kajian ini dengan mengeluarkan sel-sel tertentu daripada struktur buah pinggang dan menggantikannya dengan sel-sel sihat buah pinggang.

Menjanjikan lebih banyak ialah kajian Universiti Washington rejuvenasi buah pinggang, di mana penyelidik bekerjasama menjalankan ujian buah pinggang pada "large haiwan. " dianggap sebagai salah satu "Holy Grails dalam" tisu Kejuruteraan, penyelidik di Universiti Washington telah membangunkan cara untuk menggunakan Bunyi untuk mewujudkan perancah selular (struktur yang sesuai untuk pemulihan tisu). Inilah pendekatan yang unik yang boleh membantu mengatasi salah satu daripada halangan-halangan penting perubatan regeneratif dan berkesan tumbuh semula dalam buah pinggang secara semulajadi dalam pesakit tanpa sebarang isu "immune " dicadangkan Wang Yak-Nam, seorang jurutera kanan di Universiti Makmal Fizik Gunaan Washington.

Sebuah Hospital buah pinggang di china penonton meninggalkan komen pada buah pinggang di Hospital di china Facebook Fan Page yang kini mempunyai lebih daripada 17.500 rakan-rakan, dan bertanya, terus "I yang melihat artikel anda semula posting tentang buah pinggang regenerasi atau rejuvenasi di Stanford dan universiti-universiti lain. Anda selalu minta pada akhir dalam artikel 'akan anda sukarelawan?' Ya, saya akan. Bagaimanakah kita boleh mendapatkan terlibat? Bagaimanakah kita boleh mendapatkan senarai tersebut? "baik, manakala penemuan seperti buah pinggang tiruan boleh pakai telahpun mula ujian manusia (klik disini) dan tiruan kardioverter ginjal manusia perbicaraan dijangka bermula pada tahun 2017 (klik disini), buah pinggang Hospital di china telah belum menerima tarikh yang dianggarkan bagi ujian manusia rejuvenasi sel Stem buah pinggang.

Namun, sakit buah pinggang di china pasukan akan simpan penyakit buah pinggang kronik dan dialisis penonton mendapat maklumat terkini mengenai perkembangan dan maklumat penting. Lawatan Hospital buah pinggang di china setiap hari untuk berita harian dan maklumat serta inspirasi, harian kesan makanan dan produk dan perkhidmatan - yang membantu mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, dialisis, dan kencing manis lebih baik mengurus dan memajukan kehidupan mereka.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang boleh berjaya menghadapi musim panas

Artikel seterusnya:Buah pinggang tercedera untuk penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat