WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pilihan rawatan dialisis boleh disamakan dengan pemindahan ginjal Cadaveric

2018-03-12 09:32

Pilihan rawatan dialisis boleh disamakan dengan pemindahan ginjal CadavericIa mungkin akan mengejutkan ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) bahawa walaupun menerima buah pinggang yang daripada penderma hidup didapati untuk memberikan hasil yang terbaik, rumah dialisis telah terbukti sangat setanding dengan menerima penderma buah pinggang yang meninggal dunia dari segi kualiti dan panjang umur kehidupan.

Pilihan rawatan untuk pesakit dengan penyakit buah pinggang secara dramatik telah diperluaskan dan dipertingkatkan sepanjang dekad. Oleh itu individu anda harus perlu mengetahui jenis-jenis rawatan dialisis yang disediakan dan meminta Nephrologist anda tentang mereka serta sokongan yang ditawarkan. Di samping memberi lebih banyak fleksibiliti, dialisis rumah membolehkan anda dialyze lebih kerap, yang replicates bagaimana biasa buah pinggang bekerja lebih baik. Selain itu, kajian secara konsisten menunjukkan bahawa pesakit-pesakit adalah kurang berkemungkinan untuk menjadi tertekan apabila mereka dialyze di rumah, dan kemurungan utama dihubungkan kepada miskin hasil pesakit CKD.

Namun, kira-kira 90% daripada pesakit-pesakit hanya memilih untuk mempunyai dialisis mereka dilakukan di sebuah pusat. Banyak daripada mereka akan berterima kasih ke atas profesional terlatih yang melayani semua dialisis mereka berkaitan isu-isu dan banyak menikmati suasana sosial di pusat. Dua jenis rumah dialisis yang umum disediakan: hemodialisis (HD) dan dialisis Peritoneal (PD). HD rumah yang dilakukan pada waktu malam telah menunjukkan keputusan yang terbaik dalam semua modaliti dialisis kerana ia menyediakan pesakit Kemudahan tambahan, lebih banyak tenaga dan hasil kesihatan yang lebih baik.

Disyorkan bacaan: Membuat rawatan dialisis anda datang hidup dan kurang beban

Kelebihan rumah dialisis adalah pelbagai: tidak perlu untuk perjalanan ke sebuah pusat dialisis, Jadual rawatan fleksibel, keupayaan untuk perjalanan jauh dari rumah dengan mudah. Sains adalah jelas bahawa terdapat jauh lebih banyak faedah daripada dialisis yang kerap seperti pengawalan tekanan darah yang baik, tahap tenaga yang berduri, pemulihan yang cepat, selera makan yang lebih baik, hospitalizations kurang dan peningkatan jangka hayat.

Masa latihan rumah HD adalah kira-kira tiga minggu dan PD terletak kira-kira tiga setengah hari. Intinya menurut jurnal Persatuan Nefrologi Amerika, adalah untuk dialyze jumlah maksimum masa anda mungkin boleh, berdasarkan gaya hidup anda kerana anda akan berasa lebih baik dan ia akan meningkatkan kualiti kehidupan anda dengan ketara.

Sebelum ini:Dialisis peritoneal (PD) boleh digunakan dengan selamat jangka panjang

Artikel seterusnya:Membuat rawatan dialisis anda datang hidup dan kurang beban

Tag: rawatan Pemindahan buah pinggang dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat