WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Dialisis peritoneal (PD) boleh digunakan dengan selamat jangka panjang

2018-03-12 09:25

akan dengan selamat jangka panjangPeritoneal adalah rawatan dialisis utama bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir. Terdapat beberapa sebab yang orang memutuskan untuk dialyze di rumah. Malah, ramai lebih boleh (kira-kira 30%), tetapi hanya 8% daripada semua pesakit dialisis di Amerika Syarikat memutuskan untuk menggunakan rumah dialisis terutamanya daripada ketakutan mereka jangkitan dalam jangka masa panjang. Berikut adalah beberapa "dos dan don'ts" berjaya mengelakkan jangkitan yang diperolehi semasa menggunakan dialisis peritoneal berjaya di rumah:

Semasa mengambil pancuran mandian harian (Elakkan mandian), submerge kateter atau laman web. PD pesakit tidak perlu berenang di air tawar (misalnya, Tasik, Kolam), Tab Mandi Panas, atau kolam renang awam. Walau bagaimanapun, berenang di kolam renang berklorin peribadi dan lautan mungkin baik-baik saja, kerana lebih rendah risiko dan pencemaran.

Basuh tangan dengan sempurna sebelum meletakkannya di atas tapak keluar atau kateter, dan pastikan untuk tidak menggunakan alkohol atau mana-mana roh untuk bersih sekitar keluar dari tapak.

Pakai sempurna dan bersih dibasuh pakaian yang dilengkapi dengan baik kerana anda tidak mahu mengikat tali pinggang ke atas lokasi keluar atau kateter.

Semak lokasi keluar dan kateter setiap hari untuk sebarang keabnormalan, anda tanpa menarik atau meletakkan sebarang tekanan di atasnya.

Pastikan tapak keluar bersih pada setiap masa, tetapi jangan gunakan sebarang serbuk atau krim kecuali apa yang telah ditetapkan oleh doktor.

Menggunakan objek tajam pada atau berhampiran kateter, dan ikut prosedur rawatan luka.

Elakkan merengsa kulit apabila menggantikan pita. Jika kulit harus menjadi jengkel, menahan godaan untuk menggaru tapak keluar dan hubungi doktor anda secepat mungkin untuk mendapatkan anointment yang sesuai untuk berhenti gatal-gatal.

Jika anda berfikir bahawa rumah dialisis adalah lebih baik bagi kamu daripada pergi ke klinik tiga (3) hari seminggu kerana ia memberi anda lebih baik Kering, lebih banyak kebebasan, dan diet yang lebih santai, anda mungkin mahu mempertimbangkan opsyen peritoneal. Berhati-hati untuk memberi perhatian kepada yang asas dan larangan prosedur yang tersebut di atas, terutamanya semua aseptik.

Sebelum ini:Buah pinggang penyakit: keradangan serta tekanan darah tinggi adalah sama dengan tinggi risiko daripada strok

Artikel seterusnya:Pilihan rawatan dialisis boleh disamakan dengan pemindahan ginjal Cadaveric

Tag: rawatan penyakit buah pinggang Dialisis peritoneal rawatan dialisis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat