WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengatasi masalah kulit kering, gatal dan alahan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

2018-03-10 19:31

Mengatasi masalah kulit kering, gatal dan alahan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggangBagaimana untuk mengatasi masalah kulit kering, gatal dan alahan yang pesakit penyakit buah pinggang kronik sering menghadapi

Orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), terutamanya yang mengalami dialisis sering mempunyai masalah dengan kekeringan kulit mereka termasuk alahan dan gatal-gatal. Sifat klinikal amalan Nefrologi jurnal Nota-nota itu, gangguan "Skin yang berkaitan dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dengan ketara boleh menjejaskan kualiti hidup pesakit dengan negatif memberi kesan kepada mereka mental dan fizikal kesihatan. " CKD ramai pesakit memilih untuk menggunakan menukarkan krim dan losyen untuk mencuba untuk melegakan kerengsaan, tetapi buah pinggang Hospital di china amat mencadangkan bahawa anda menyemak dengan Nephrologists anda sebelum menggunakan mana-mana daripada mereka. Selain itu, Terdapat cara lain yang lebih murah untuk mempertimbangkan.

Majoriti pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), khususnya mereka yang mengalami dialisis, mungkin mengalami gatal-gatal pada satu masa nanti. Beberapa merasa gatal di satu kawasan dan lain-lain rasa gatal sekali. Walaupun telah ada kajian untuk memahami apa sebenarnya yang menyebabkan gatal-gatal pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), ada adalah tiada punca universal atau penyelesaian yang boleh dikaitkan kepada setiap pesakit. Walau bagaimanapun, punca biasa gatal-gatal telah dikaitkan ke tahap yang tinggi fosforus. Jika anda berada di dialisis menghadkan makanan yang tinggi fosforus dan jangan lupa untuk mengambil pengikat fosforus dengan setiap hidangan dan makanan ringan untuk membantu menghalang atau menghentikan gatal-gatal. Cuba untuk mengekalkan fosforus satu peringkat pada kadar 5.5 atau kurang. Elakkan menggaru gatal satu supaya anda tidak akan memecahkan kulit anda. Jika ini berlaku, memastikan kawasan bersih untuk menghalang kuman menyebabkan jangkitan lagi.

Kadang-kadang gatal adalah disebabkan oleh reaksi alahan kepada produk-produk yang anda gunakan setiap hari. Walaupun anda tidak pernah mempunyai reaksi alahan kepada sesuatu produk sebelum, anda boleh membangunkan kepekaan tiba-tiba. Antihistamin digunakan untuk merawat alahan dan telah membantu untuk melegakan gatal-gatal. Anda perlu semak dengan Nephrologists anda untuk memastikan cuba produk-produk ini akan sesuai untuk anda. Bagi mereka yang mengalami dialisis, jika gatal-gatal berlaku pada awal rawatan dialisis, anda boleh mempunyai satu alahan kepada dialisis darah tubing, jenis heparin yang digunakan atau lain-lain unsur-unsur yang berkaitan dengan rawatan. Biarkan jururawat anda dan Nephrologists tahu supaya perubahan boleh dibuat.

Kulit kering adalah satu lagi keadaan yang biasa bagi orang-orang yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Kegagalan buah pinggang boleh membuat perubahan dalam kelenjar peluh dan kelenjar minyak, yang menyebabkan kulit kering. Kulit kering boleh menyebabkan luka kulit untuk menyembuhkan lebih perlahan daripada yang mereka sering lakukan serta gatal-gatal. Untuk mencegah atau merawat kulit kering DaVita penjagaan kesihatan rakan mencadangkan bahawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mengelakkan lama, panas pancuran mandian atau tab mandi kerana mereka boleh kulit yang lebih kering. Selain itu, mencari sabun yang mempunyai bahan-bahan semulajadi tanpa bahan kimia dan minyak wangi yang keras. Sabun yang pelembap kulit sensitif yang boleh menjadi pilihan yang baik. Terdapat juga produk-produk mandian yang dibuat dengan oatmeal yang dicipta untuk kulit kering, gatal yang boleh didapati di kedai-kedai ubat. Selain itu, pertimbangkan untuk menggunakan pelembap, gel kandungan air tinggi, losyen atau krim selepas mandi, manakala kulit masih lembap. Elakkan krim atau losyen dengan alkohol. Tanya Nephrologists anda mengenai rawatan kulit kering yang adalah dinasihatkan untuk anda cuba. Anda mungkin perlu mencuba beberapa produk sebelum anda mencari satu yang mana sesuai untuk anda.

Gatal-gatal juga boleh psikologi dan hasil daripada tekanan, kebimbangan, atau lain-lain masalah emosi. Ini adalah alasan yang paling umum untuk gatal-gatal dan apa yang boleh dilakukan untuk membantu meringankan masalah. Ramai daripada penyelesaian yang mempunyai tiada kesan sampingan yang penting supaya mereka boleh menjadi bernilai cuba. Sekali lagi, sebelum anda memulakan apa-apa rawatan, sentiasa berbincang dengan Nephrologists anda.

Sebelum ini:9 daripada 10 pesakit penyakit buah pinggang kronik adalah benar-benar salah

Artikel seterusnya:Buah pinggang penyakit: keradangan serta tekanan darah tinggi adalah sama dengan tinggi risiko daripada strok

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala Kering gatal kulit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat