WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

9 daripada 10 pesakit penyakit buah pinggang kronik adalah benar-benar salah

2018-03-10 01:04

9 daripada 10 pesakit penyakit buah pinggang kronik adalah benar-benar salahDalam sesetengah kes yang jarang berlaku keadaan kesihatan maklumat dan saranan tersebut adalah hitam dan putih untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD). Lebih sering daripada tidak, Walau bagaimanapun, terdapat kawasan yang kelabu di mana maklumat boleh mendapatkan keliru dan disalah Tafsir. Selepas berkomunikasi dengan rakan-rakan di Facebook dan membaca emel dan pertanyaan dari para penonton kami, buah pinggang hospital di china telah mengenal pasti tiga asas Kesihatan "facts" bahawa kebanyakan CKD pesakit benar-benar mempunyai salah yang boleh merumitkan hasil kesihatan mereka. Memberanikan diri, kebenaran mungkin mengejutkan.

Disyorkan bacaan: Maklumat kesihatan mengakibatkan hasil yang positif untuk pesakit buah pinggang kurang bersenam diketahui lagi risiko penyakit jantung dan kencing manis kerana peningkatan tekanan darah dan kolestrol. Walau bagaimanapun, bagi kebanyakan orang dengan CKD yang menderita sakit kronik, anemia dan banyak lagi, senaman adalah masalah tulen dan senaman yang berat seperti berjalan adalah seolah-olah mustahil. Disebabkan oleh hakikat bahawa mereka tidak percaya berjalan adalah yang berguna, ramai pesakit CKD pergi dengan sedikit atau tiada bersenam. Namun, jurnal Arteriosclerosis, kaedah temubual dan biologi vaskular yang mendapati bahawa berjalan pada kadar yang sederhana dan berjalan dihasilkan manfaat kesihatan yang sama. Menurut orang dalam perniagaan, kajian-kajian lain menunjukkan bahawa "how panjang anda bersenam — dan dengan itu berapa banyak kalori yang anda rakam — adalah lebih penting daripada berapa kuat anda bersenam. "

Disyorkan bacaan: Latihan Tailored untuk penyakit buah pinggang kronik pada dialisis walaupun kuning telur mengandungi kolesterol pemakanan, penyelidikan kini telah membuktikan bahawa mereka mempunyai hampir tiada kaitan dengan kolesterol serum yang akhirnya menyumbang kepada kolesterol tinggi. Wake Forest Universiti penyelidik mendapati tiada kaitan antara pengambilan telur dan penyakit jantung. Selain itu, kesihatan Yahoo melaporkan bahawa satu lagi kajian mendapati bahawa makan telur untuk Sarapan Pagi boleh malah mengurangkan pengambilan kalori anda bagi baki tempoh hari dan secara tidak langsung memberi manfaat kepada kolesterol.

Disyorkan membaca: Kekurangan kajian mendapati bahawa disyorkan kolesterol paras adalah salah untuk CKD pesakit Vitamin C adalah sangat kerap berlaku pada pesakit CKD sebahagiannya disebabkan oleh pengambilan terhad bersama makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buah oren kerana tahap kalium yang tinggi. Ini mungkin mempunyai kesan-kesan negatif seperti kajian yang dijalankan oleh Institut Penyelidikan ginjal mendapati perkaitan dengan gusi dialisis dan penyakit berkaitan anemia. Apatah lagi, vitamin C juga mempunyai beberapa peranan yang mantap termasuk berkhidmat sebagai penggalak sistem imun. Manakala kalium tinggi oren paling terkenal sumber Vitamin-C, terdapat alternatif yang lebih baik untuk pesakit-pesakit CKD yang menawarkan sama banyak nutrien lebih kurang kalori. Lain-lain sumber Vitamin-c termasuk kecambah Brussels, Strawberi, brokoli dan lada loceng merah.

Disyorkan bacaan: Biasa makanan bahawa pertempuran utama penyakit biasa antara kronik buah pinggang penyakit pesakit tidak ada perubahan lebih cepat daripada Sains yang mengubah pemahaman tentang apakah "good dan bad" amalan kesihatan. Oleh yang demikian, pesakit-pesakit CKD perlu sentiasa berbincang apa-apa perubahan kepada pelan penjagaan kesihatan mereka dengan Nephrologists dan kakitangan kesihatan Dietitians mereka sebelum membuat mereka untuk memastikan bahawa mereka adalah yang terbaik untuk keadaan yang unik.

Sebelum ini:Sihir dan mitos pesakit penyakit buah pinggang kronik dan produk tenusu

Artikel seterusnya:Mengatasi masalah kulit kering, gatal dan alahan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat