WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Sihir dan mitos pesakit penyakit buah pinggang kronik dan produk tenusu

2018-03-10 00:56

Sihir dan mitos pesakit penyakit buah pinggang kronik dan produk tenusuAnda perlu terus bekerja dengan pakar pemakanan anda pada berapa banyak kalium, fosforus, sodium, cecair dan protein anda perlu mengambil setiap hari. Pakar diet anda boleh membantu anda dalam menentukan berapa banyak hidangan yang anda perlu daripada setiap Kumpulan makanan seperti sayur-sayuran kanji, buah-buahan, hasil tenusu, daging dan lemak.

Penonton ramai bertanya sama ada ia adalah satu idea yang baik untuk mengelakkan sama sekali tenusu. Memang kami kontensi bahawa adalah tidak perlu jika anda tinggal di mengadakan rundingan terperinci bersama pasukan penjagaan kesihatan anda, dan diari boleh memainkan peranan penting untuk CKD kerana ianya chock penuh dengan mineral dan vitamin. Walau bagaimanapun, anda sentiasa perlu berbincang apa-apa pengubahsuaian diet dengan pakar pemakanan anda.

Membaca label makanan untuk mencari jumlah sebenar nutrien. Selain itu, jumlah nutrien yang disenaraikan di bawah Kumpulan makanan tenusu. Makanan berikut mempunyai 4 gram protein, 120 kalori, 80mg natrium, 185mg kalium, dan 110 mg fosforus.

1/2 cawan susu (lemak percuma, rendah lemak keseluruhan, buttermilk atau coklat susu).

1/2 cawan yogurt biasa atau berperisa buah-buahan, susu ais atau ais krim.

1 sepotong keju.

Disyorkan bacaan: Top 9 makanan terbaik untuk pesakit penyakit ginjal kronik. Adakah anda makan yang betul?

Mitos #1: "Milk adalah sangat mahal. "

Fakta: Sebenarnya susu adalah jauh lebih murah dan lebih sihat daripada hampir setiap jenama soda dan minuman tenaga raksasa yang boleh membuatkan anda gemuk dan menyumbang kepada penyakit kencing manis.

Mitos #2: "Milk Alergi adalah perkara biasa pada pesakit CKD dan alternatif hanya baik. "

Fakta: Sebenarnya, Alergi susu adalah agak belakang, namun kebanyakannya dengan CKD dipujuk untuk beralih ke susu badam. Walaupun alternatif terdedah persamaan yang sama, mereka tidak susu dan tidak menyediakan protein yang sama atau pemakanan vitamin.

Mitos #3: "I mempunyai asid folik, jadi saya tidak boleh minum susu. " fakta: kebanyakan orang dengan asid folik masih boleh minum susu - tak sebanyak mereka mungkin akan suka. Salah satu pesakit CKD menulis, "I mempunyai asid folik, dan saya mempunyai susu dengan bijirin Sarapan Pagi saya dan susu pagi saya kopi. " Walaupun ramai orang dengan CKD tidak toleran laktosa, ia bukan merupakan seorang "all atau none" fenomena - kebanyakan orang akan hanya sedikit laktosa intolera NT, dan masih boleh menikmati susu, yogurt dan keju. Sekali lagi, ingat untuk berunding dengan pakar pemakanan anda tentang amaun untuk keperluan tertentu anda.

Sebelum ini:Perbezaan dalam meningkatkan kelangsungan hidup penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:9 daripada 10 pesakit penyakit buah pinggang kronik adalah benar-benar salah

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat