WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Perbezaan dalam meningkatkan kelangsungan hidup penyakit buah pinggang kronik

2018-03-10 00:45

Perbezaan dalam meningkatkan kelangsungan hidup penyakit buah pinggang kronikAdakah anda tahu mengapa apabila anda pergi ke Nephrologist salah satu perkara pertama yang beliau tidak adalah meletakkan tangan mereka di bawah anda chin dan sekitar permukaan leher anda? Ramai orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) percaya bahawa doktor mereka sedang mencari sesuatu yang dikaitkan dengan selesema biasa atau flu, tetapi kelenjar bengkak mungkin sebenarnya membawa kepada sesuatu yang lebih serius. Nephrologist anda boleh mencari kelenjar yang luar biasa besar kerana mereka dapat menunjukkan pucuk Tiroid. Fungsi buah pinggang dan Tiroid dan pucuk yang saling berkaitan. Sesetengah penulis telah melaporkan Persatuan antara Tiroid tumor kanser dan buah pinggang kerana metastases (tumor pertumbuhan yang merebak melalui darah atau limfa ke kawasan jauh dari tumor primer dalam badan). Selain itu, data penyelidikan mencadangkan bahawa gangguan Tiroid boleh digunakan sebagai petanda untuk kelangsungan hidup individu dengan CKD.

Kira-kira 60,220 orang di Amerika Syarikat disahkan mengidap kanser Tiroid. Ia adalah kanser yang tenang, yang satu tidak mendengar tentang hal itu sering, tetapi ia boleh menyerang sesiapa sahaja di mana-mana umur yang termasuk pesakit CKD. Wanita yang dianggap sebagai paling risiko kerana tiga dalam empat orang-orang yang baru didiagnosis wanita. Kejadian kanser Tiroid semakin meningkat di Amerika Syarikat dan sebab tidak diketahui, tetapi beberapa faktor-faktor yang berkaitan dengan penyakit adalah sejarah Keluarga, sebagai perempuan, lebih 40 dan pendedahan terlebih dahulu kelenjar Tiroid radiasi. Lebih-lebih, mengalami kejadian berulang ini kanser diketahui lebih rendah adalah setinggi 30% yang bermaksud mangsa akan masuk untuk seumur hidup peperiksaan susulan yang kerap.

Ia adalah sejenis penyakit senyap kerana kanser Tiroid lazimnya tidak menyebabkan gejala-gejala yang amat nyata. Kerana ia berkembang terdapat mungkin beberapa tanda-tanda amaran. Pesakit CKD boleh menemui kanser Tiroid diri dengan sentiasa memeriksa bagi lymph node(s) bengkak dalam leher anda atau sekaligus yang dapat dirasai melalui kulit pada leher anda. Selain itu, jika anda mempunyai kesukaran bercakap, perubahan kepada suara atau semakin serak anda perlu dibawa kepada perhatian anda Nephrologist dengan serta-merta. Begitu juga, maklumkan Nephrologist anda jika anda mempunyai kesukaran menelan atau sakit di leher atau tekak anda.

Jika anda mendapati nodule Tiroid semasa cek "neck, " ia tidak bermakna bahawa anda perlu panik atau bahawa anda pasti mempunyai kanser Tiroid. Malah, kebanyakan nodul Tiroid adalah tidak berbahaya. Ia bermakna, Walau bagaimanapun, bahawa anda perlu mempunyai lebih banyak percubaan dilakukan untuk memerintah keluar kanser Tiroid. Terdapat hanya satu jenis kanser Tiroid yang dikenali sebagai agresif (kanser Tiroid anaplastic) dan ia di-kurangnya biasa, perakaunan untuk hanya 1% - 2% daripada semua kes. Sebaik sahaja anda kanser Tiroid dikesan dan rawatan yang ditentukan, kadar survival 30 tahun yang biasanya melebihi 90%.

Sebelum ini:Ancaman paling pesat berkembang kepada penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Sihir dan mitos pesakit penyakit buah pinggang kronik dan produk tenusu

Tag: penyakit buah pinggang kronik Survival

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat