WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Ancaman paling pesat berkembang kepada penyakit buah pinggang kronik

2018-03-10 00:41

Ancaman paling pesat berkembang kepada penyakit buah pinggang kronikKomuniti penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah cukup sedar akan hubungan antara penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi dan CKD. Namun, apakah lebih rendah dikenali adalah sambungan antara CKD dan kanser. Kajian yang diterbitkan oleh Yayasan buah pinggang Kebangsaan, Amerika Syarikat jurnal penyakit buah pinggang telah mendapati bahawa "the hubung-kait antara kematian kanser dan penyakit buah pinggang kekal tinggi... " pesakit CKD. Buah pinggang perniagaan hari ini melaporkan pada Rabu 18hb Disember 2013 itu, "seperti penyakit kardiovaskular, kanser menjadi punca utama kematian dalam penghidap penyakit buah pinggang kronik, " Menurut Ketua penyelidik Cabelle Wong, MD, University of Sydney.

Nombor yang mencadangkan bahawa orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah meningkatkan risiko menghadapi kanser di tempat pertama. Apa yang lebih teruk adalah fakta bahawa para penyelidik mendapati bahawa pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah 1.3 kali lebih cenderung untuk mati dari kanser secara umum berbanding individu tanpa penyakit buah pinggang kronik (CKD). Lompatan nombor 2.5 peningkatan kanser berkaitan kematian apabila melihat khusus kanser saluran kencing. Dr. Wong berkata, "intervention untuk meningkatkan hasil pada pesakit dengan CKD dan kanser adalah terhad. "

Satu langkah yang boleh diambil untuk membantu betul kebimbangan ini semakin meningkat dan sangat serius untuk masyarakat penyakit buah pinggang kronik (CKD) dijangka untuk menggantikan yang lebih baik proses untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD). Ini adalah satu syor yang dikemukakan oleh Yayasan buah pinggang negara dan disokong oleh penemuan-penemuan yang mendedahkan, "...we sudah tahu bahawa wanita dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah kurang berkemungkinan untuk diperiksa bagi kanser secara keseluruhan. Jadi, kanser mereka mungkin menjadi lebih maju sebelum mereka menerima rawatan."

Sebelum ini:Keguguran rambut pesakit penyakit buah pinggang dan kaedah pembetulan

Artikel seterusnya:Perbezaan dalam meningkatkan kelangsungan hidup penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat