WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang mengambil pengikat fosforus

2018-03-01 22:27

Pesakit penyakit buah pinggang mengambil pengikat fosforusFosforus adalah perlu untuk kesihatan yang baik, tetapi terlalu banyak boleh menyebabkan masalah bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik. Ini, anda mungkin tahu sudah. Itulah sebabnya mengapa anda menghadkan jumlah fosforus dalam diet anda dan mengambil pengikat fosforus. Pengikat yang lazim seperti Renvela, Renagel, PhosLo, Fosrenol, dan Tums bekerja untuk Sinaran fosforus yang berlebihan dalam badan anda untuk mengelakkan: tulang yang lemah dan rapuh yang mudah, patah kulit gatal, lebam keras di bawah kulit anda, serta kerosakan kepada jantung, saluran darah dan paru-paru anda.

Tak perlu dikatakan, pil mudah ini adalah sangat penting untuk memastikan kesihatan anda terus. Itulah sebabnya mengapa hairanlah bahawa pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik yang begitu banyak tidak tahu Bilakah mereka perlu mengambil pengikat mereka. Seorang penonton menulis kita bertanya, "I mengambil serbuk Renvela dan Tums selepas aku sudah selesai makan. Saya tahu saya mungkin perlu meminta saya Nephrologist, tetapi Bilakah saya perlu mengambil pengikat fosforus saya sebelum atau selepas makan? Saya fikir itu mungkin mengapa nombor saya jadi merosakkan wasn'ta "dia itu benar-benar betul. Laman web tidak pernah memberikan nasihat perubatan supaya meminta Nephrologists anda Bilakah anda sendiri perlu mengambil pengikat anda adalah yang terbaik. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa peraturan-untuk-ibu jari yang boleh membantu anda mendapatkan yang terbaik daripada regimen binder anda. Sebagai contoh, biasanya pengikat fosfat diambil dalam 5 hingga 10 minit sebelum atau sejurus selepas makanan dan makanan ringan.

Sesetengah telah mencatat keputusan yang lebih baik daripada mengambil pengikat selepas mereka gigitan pertama hinggalah makanan. Tanya Pakar pemakanan anda jika ini akan bekerja untuk anda. Manakala sesetengah penyakit buah pinggang yang kronik pesakit percaya bahawa selagi mereka mengambil pengikat mereka, ubat-ubatan akan berkesan: dakwaan itu tidak benar! Ia adalah sangat penting untuk mengambil pil bersama-sama dengan anda makanan atau makanan ringan. Menunggu hanya 30 minit atau lagi selepas makan boleh mengurangkan keberkesanan pengikat anda.

Walaupun kecil makanan dan makanan ringan biasanya memerlukan sejumlah lebih rendah pengikat fosforus, bercakap dengan pakar pemakanan anda tentang pengikat berapa banyak anda perlu mengambil dan mengisi di bawah bidang supaya anda Jangan lupa jawapan.

Selain itu, anda hendaklah maklum bahawa tahap fosforus anda biasanya dianggap sebagai pelbagai sihat antara 3.0 dan 5.5 mg/dL. Jika tahap fosforus anda tidak berada dalam julat yang sihat, anda boleh berbincang dengan pasukan penjagaan kesihatan anda dan mengambil tindakan untuk mengubah apa yang anda makan atau jumlah pengikat anda sedang.

Sebelum ini:Mengambil pengikat fosforus yang membuktikan mahal untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Ubat-ubatan penyakit buah pinggang mungkin meningkatkan risiko Alzheimer

Tag: penyakit buah pinggang Fosforus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat