WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mengambil pengikat fosforus yang membuktikan mahal untuk penyakit buah pinggang

2018-03-01 22:15

Mengambil pengikat fosforus yang membuktikan mahal untuk penyakit buah pinggangJika anda bertanya kebanyakan penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit apa matlamat nombor satu mereka adalah dari segi kesihatan mereka, mereka akan cenderung menjawab, mendahului "To kualiti hidup yang tinggi dan hidup lebih lama. " Adakah anda bersetuju? Baik, satu kajian baru yang disiarkan dalam International hemodialisis, telah mendapati bahawa amalan yang ponteng dos ubat pengikat fosfat yang ditetapkan yang dilakukan oleh majoriti pesakit dialisis (57% daripada pesakit-pesakit di Amerika Syarikat) mungkin akan memberi kesan kepada kedua-dua mereka kualiti hidup dan ikhtiar hidup.

Seperti kebanyakan pesakit tahu, tinggi fosforus (hiperphosphatemia) boleh membawa kepada loya dan degupan jantung yang mungkin tidak begitu lambat dan tidak teratur menyebabkan tidak sedarkan diri dan mungkin kematian mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan dialisis. Diet sahaja tidak boleh mengatasi kesan tahap selamat fosforus di dalam badan yang itulah pengikat fosforus (Fosrenol, Phoslo dan Tums) yang biasanya ditetapkan oleh Nephrologists untuk membuang fosforus yang berlebihan melalui saluran penghadaman.

Ketua penyelidik, Dr. Rachel B. Fissell (Pusat Perubatan Universiti Vanderbilt) dikeluarkan borang soal selidik dan bertanya kepada pesakit-pesakit dialisis dari seluruh dunia, berapa kerap mereka melangkau pengikat fosfat mereka bagi bulan yang sebelumnya. Anehnya, "Nearly separuh (45%) dilaporkan ponteng ubat sekurang-kurangnya sekali, termasuk 57% daripada pesakit-pesakit di Amerika Syarikat, " dilaporkan Renal dan berita Urologi.

Ramai pesakit yang berada di bawah tanggapan bahawa ianya okay terlepas mengambil pengikat mereka dan tidak merawat pengikat fosforus dengan keutamaan yang sama seperti mereka yang ubat-ubatan ditetapkan yang lain. Manakala secara tidak sengaja lupa untuk mengambil binder yang tunggal tidak boleh menyebabkan kesan sampingan yang memudaratkan kesihatan yang terdekat, mentaliti atau tabiat ponteng pengikat fosfat yang mungkin menyebabkan kemudaratan kepada pesakit. "Everybody yang saya pernah mendengar bahawa mengambil ubat-ubatan yang tersasar satu dos dari masa ke semasa, " kata Dr. David Meyerson. "If anda terlepas satu dos... ianya biasanya tidak menjadi masalah. Tetapi ia adalah penting untuk tidak turun trek mengambil ubat anda kerana dos yang kerap boleh membantu... mengurangkan kemungkinan masalah kesihatan berkaitan. "Dr. Fissell dicadangkan beban pil itu mungkin merupakan halangan utama bagi kebanyakan pesakit yang ponteng pengikat mereka sejak Pengikat fosfat adalah dari satu pil 7.4 purata sehari di Amerika Syarikat. "Lebih mudah, lebih boleh dicapai [pengikat fosfat] PB sembuh boleh membawa kepada kepatuhan yang lebih baik dan mungkin lebih rendah fosforus dan tahap PTH," penyiasat yang dicadangkan.

allenging untuk mengambil pengikat fosforus mereka mungkin cuba strategi-strategi berikut:

1.) Bincangkan dengan Nephrologists anda melaraskan ubat-ubatan untuk menghadkan jumlah anda perlu mengambil pengikat.

2.) Pastikan anda pengikat fosfat dalam tempoh siaran yang mudah. Meletakkan pengikat anda di mana anda akan mudah melihat mereka, seperti di meja sisi katil itu dengan tidur, di meja dapur anda di sebelah lada itu, dan dalam bahagian sarung tangan kereta anda.

3.) pengalaman tambahan pengikat tangan dan lakukan yang tidak kering. "Plan hadapan supaya anda tidak lari keluar, " kata Dr. Meyerson. Untuk membantu anda dengan ini, cuba membuat nota dalam kalendar anda apabila sudah tiba masanya untuk kembali urutan atau mengambil ubat-ubatan anda.

4.) mengambil ubat-ubatan yang anda mampu. Jika kos pengikat fosforus disyorkan anda sedang menghalang anda daripada mengambilnya kerana anda perlu, berbincang dengan Nephrologists anda. "Many doktor yang Tentukan ubat-ubatan yang benar-benar tidak tahu apa yang pesakit berakhir didakwa, " mencatat Dr. Meyerson. Oleh itu bekerja dengan Nephroloigst anda untuk mencari ubat yang berkesan dan berpatutan untuk anda.

5.) apa-apa kesan yang anda mengalami sampingan Communicate. Kadang-kadang pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis enggan mengambil pengikat kerana ia menyebabkan kesan-kesan sampingan yang tidak menyenangkan. Well, Nephrologists sering mempunyai alternatif yang mereka boleh mengesyorkan, jadi pastikan untuk membiarkan mereka tahu jika anda lebih suka jenis pengikat yang lain.

Sebelum ini:Pinggang: Mineral yang dijumpai secara drastik meningkatkan perlindungan terhadap serangan jantung

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang mengambil pengikat fosforus

Tag: penyakit buah pinggang Fosforus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat