WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pinggang: Mineral yang dijumpai secara drastik meningkatkan perlindungan terhadap serangan jantung

2018-03-01 22:08

Pinggang: Mineral yang dijumpai secara drastik meningkatkan perlindungan terhadap serangan jantungTahap rendah magnesium dalam darah (hypomagnesemia) meramalkan peristiwa kardiovaskular, dipercepatkan kehilangan buah pinggang berfungsi dalam penerima pemindahan buah pinggang dan kematian pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), mencadangkan satu kajian yang baru diterbitkan pada September 2013. Malah tahap sederhana tinggi magnesium dalam darah (hypermagnesaemia) seolah-olah mempunyai kesan yang baik pada kalsifikasi vaskular, jisim tulang, kadar osteoporosis dan kematian pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), menyatakan satu lagi kajian 2013. Penyelidikan baru menunjukkan bahawa magnesium boleh meningkatkan perlindungan vitamin D daripada menghidapi penyakit jantung dan kanser kolon untuk para individu dalam populasi umum sebanyak hampir 500 peratus, dan daripada kematian keseluruhan sebanyak lebih 100 peratus. Apatah lagi, penyakit buah pinggang kronik (CKD) khusus kajian menunjukkan bahawa orang-orang dengan penyakit yang mempunyai paras magnesium yang rendah juga boleh mendapatkan manfaat kesihatan yang penting dari meningkatkan pengambilan mereka.

Pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai kadar yang sangat tinggi daripada kekurangan teruk vitamin D yang terus diburukkan lagi oleh keupayaan dikurangkan untuk menukar aktif vitamin D kepada bentuknya yang aktif. Sebagai bukti telah bertambah baik, ia telah menjadi jelas bahawa vitamin D adalah penting bagi penghidap CKD menyeimbangkan sistem imun dan kardiovaskular mereka. Semasa kajian populasi umum, mereka dengan tahap tinggi vitamin D (> 40 mg/ml) adalah 13 peratus kurang berkemungkinan mati daripada mana-mana sebab apabila dibandingkan dengan mereka yang mempunyai tahap vitamin D yang lebih rendah. Begitu juga, individu adalah 30 peratus kurang berkemungkinan untuk mati jika mereka mempunyai tahap yang lebih tinggi daripada magnesium (> 264 mg/hari) daripada jika pengambilan mereka adalah rendah (264 mg/hari). Dalam erti kata lain, pengambilan magnesium yang tinggi melebihi dua kali ganda kesan perlindungan vitamin d atas kematian kesemua punca kematian. Angka-angka ini boleh menjadi begitu juga disebabkan oleh populasi penyakit buah pinggang kronik (CKD) walaupun dos harian yang mungkin berbeza.

Faedah lebih diucapkan apabila melihat perlindungan terhadap penyakit jantung. Orang-orang dengan magnesium yang rendah tetapi tinggi vitamin D mempunyai hanya 9% kurang risiko kematian akibat penyakit jantung. Walau bagaimanapun, mereka yang tinggi vitamin D dan pengambilan magnesium yang tinggi mempunyai pengurangan risiko 43 peratus kematian berpunca daripada acara kardiovaskular. Itulah rangsangan yang 478 peratus dalam keberkesanan vitamin d untuk mencegah komplikasi jantung maut. Walaupun pada tahap rendah vitamin D, magnesium tambahan lebih daripada kesan perlindungan berganda vitamin D sebanyak 241%. Walaupun angka ini mungkin sedikit berbeza bagi individu-individu tertentu CKD, satu 2009 kajian yang dinyatakan, "Vitamin D telah muncul sebagai sebatian penting dalam penyakit buah pinggang kronik (CKD) dengan fungsi baru menunjukkan autocrine (memberi isyarat sel) jauh berbeza daripada yang fungsi klasik dalam mineral homeostasis. Untuk mengabaikan kepentingan vitamin ini dan kesannya yang berpotensi terhadap ngeri dan kematian dalam penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit yang tidak lagi sesuai. "

Pesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) juga harus maklum bahawa pengambilan magnesium yang tinggi hasil kesan perlindungan vitamin d dari kematian kanser kolon sehingga 480 peratus. Walaupun disarankan bahawa individu harus mempunyai 264-420 mg magnesium harian untuk memaksimumkan manfaat kesihatan vitamin d dalam masyarakat umum, penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit mungkin mempunyai pertimbangan yang unik dan mungkin tidak dapat ikut sama regimen.

Sebelum ini:Indeks Jisim badan masih sebagai Standard emas tunggal bagi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Mengambil pengikat fosforus yang membuktikan mahal untuk penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang serangan jantung

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat