WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Indeks Jisim badan masih sebagai Standard emas tunggal bagi penyakit buah pinggang

2018-02-28 19:14

Indeks Jisim badan masih sebagai Standard emas tunggal bagi penyakit buah pinggangPesakit kronik penyakit buah pinggang (CKD) dianggap gemuk jika mereka 30 atau lebih ke atas berat perubatan mereka disyorkan (indeks jisim badan). Pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) obesiti sering diberitahu bahawa mereka boleh menjejaskan pelan rawatan mereka dan dianggap sebagai seorang calon yang lemah untuk menerima pemindahan buah pinggang jika mereka indeks jisim badan (BMI) adalah lebih besar daripada 35. Ramai orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang pergi ke langkah-langkah yang melampau untuk mengurangkan pound tambahan termasuk senaman yang berlebihan, ponteng makanan dan juga pembedahan. Di sentuhan sedih Ironi, strategi kehilangan berat badan ini boleh meletakkan orang dengan CKD pada tahap risiko tinggi mengalami kesan-kesan sampingan yang penting termasuk kemasukan ke hospital dan kematian. Apatah lagi, adalah bahawa banyak kajian khusus penyakit buah pinggang kronik (CKD) akan mendedahkan paradoks antara indeks jisim badan tinggi (BMI) dan IMPROVED hasil kelangsungan hidup pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), khususnya pesakit-pesakit dialisis.

Manakala yang berlebihan ke atas berat badan adalah buruk, kajian baru mencadangkan bahawa yang sedikit ke atas anda indeks jisim badan (BMI), standard emas untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD), mungkin mempunyai beberapa faedah kesihatan amat penting. Pemeriksa ditangkap beberapa mitos kesihatan yang berkaitan dengan berat badan sebanyak yang kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakit harus sedar.

Pertama, yang tinggi indeks jisim badan (BMI) tidak bermakna anda perlu mengurangkan berat badan. Menurut pemeriksa, bacaan indeks jisim badan (BMI) semasa tidak membezakan antara berat dalam otot dan lemak. Walaupun mempunyai beberapa indeks jisim badan (BMI) lebih 25 dianggap berlebihan berat badan, dan lebih daripada 30 dianggap gemuk, Arnold Schwarzenegger, mempunyai indeks jisim badan (BMI) sebanyak 33 di kemuncak kerjayanya bina badan. Contoh ini hanya bertujuan untuk menyerlahkan bahawa bacaan indeks jisim badan (BMI) tidak harus tolok hanya untuk menentukan kesihatan anda.

Malah, orang-orang yang sedikit di atas mereka indeks jisim badan (BMI) (25-30) telah ditunjukkan untuk bertahan serangan jantung dan pembedahan lebih banyak daripada orang-orang BMIs yang lebih rendah. Penyelidik pergi lebih jauh dan menunjukkan bahawa orang-orang yang sedikit berat badan berlebihan juga berkemungkinan mati daripada penyakit pernafasan, Alzheimer, penyakit hati, dan sebilangan sebab-sebab lain daripada orang biasa berat. Walau bagaimanapun, orang-orang yang dengan jelas dianggap gemuk mempunyai risiko yang lebih tinggi daripada kematian penyakit jantung berbanding berat badan normal atau "overweight" orang.

Walaupun berat badan berlebihan orang boleh muat sebenarnya. Kecergasan adalah sebahagiannya berdasarkan berapa cepat denyutan jantung anda kembali seperti biasa selepas penggunaan

(cepat masa tengah-tengah boleh memulihkan, anda berada dalam bentuk lebih baik). Penyelidik kini percaya bahawa orang-orang yang berat badan berlebihan dengan lemak hati yang jauh lebih besar kardiovaskular dan risiko penyakit kencing manis berbanding orang yang berlebihan berat badan tanpa mereka.

Nombor indeks jisim badan (BMI) wujudnya boleh memimpin orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk mempercayai bahawa kehilangan berat badan sentiasa baik dengan cara apa pun. Ini adalah tidak benar. Diet drastik boleh meletakkan tekanan pada jantung anda dan mengganggu metabolisme anda. Jika anda adalah berlebihan berat badan dan akan berdiet ia adalah lebih baik untuk bekerja dengan pakar pemakanan anda dan menurunkan berat badan dengan cara perlahan-lahan, stabil dan meter (tidak lebih daripada paun satu bernombor seminggu adalah disyorkan). "Researchers sekarang akan menasihati bahawa ia adalah lebih baik untuk 5-10lbs. berat badan berlebihan daripada untuk melibatkan diri dalam rancangan penurunan berat badan yang tidak sihat. " Semua tekanan untuk memenuhi mereka sebenar indeks jisim badan (BMI) memberikan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) banyak kebimbangan dan stres emosi s. ini seterusnya boleh membawa kepada isu-isu utama yang lain seperti peningkatan tekanan darah dan risiko serangan jantung atau angin ahmar. Namun Hakikatnya adalah bahawa anda tidak boleh menentukan sesiapa Kesihatan, termasuk pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) oleh berapa ramping merekalah. Sebagai contoh, orang kurus mungkin masih membawa lemak visceral yang tidak sihat yang pad organ-organ penting, meletakkan mereka pada risiko penyakit jantung, kencing manis dan kanser.

Sebelum ini:Empat puluh minuman Popular di luar tahap fosforus untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pinggang: Mineral yang dijumpai secara drastik meningkatkan perlindungan terhadap serangan jantung

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat