WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Buah pinggang penyakit Mental kesan-kesan sampingan yang menunjukkan naik dari pengikat fosforus

2018-02-28 18:37

Buah pinggang penyakit Mental kesan-kesan sampingan yang menunjukkan naik dari pengikat fosforusWalaupun Bilakah penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit had makanan yang tinggi fosforus, Tempahan masih mendapati diri mereka dengan tahap tinggi fosforus. Antasid seperti Tums, digunakan sebagai pengikat yang berkesan untuk mencegah penyerapan fosforus dengan menggabungkan dengan fosforus di dalam saluran usus pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD). Walau bagaimanapun, satu kajian baru yang dikeluarkan pada 11 Disember 2013 dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika (JAMA) mendapati bahawa menggunakan ubat Antacid secara konsisten selama 2 tahun atau lebih dikaitkan dengan kekurangan vitamin B12 yang boleh menyebabkan kesan-kesan buruk yang serius untuk di sistem saraf termasuk kerosakan neurologic dementia, anemia dan banyak lagi. Disebabkan oleh fakta bahawa kebanyakan pesakit akan memerlukan 3 hingga 6 antasid hidangan setiap penemuan ini mungkin membimbangkan.

Penyelidik maklum bahawa antasid, termasuk inhibitors pam proton (PPIs) dan golongan mukmin histamine 2 penerima, adalah antara yang paling biasa digunakan farmaseutikal. Oleh kerana ubat ini menindas pembentukan asid gastrik, antasid boleh membawa kepada lemah penyerapan vitamin B12 yang membantu menjaga kesihatan sistem saraf (otak, saraf dan saraf tunjang).

Penyelidik juga menyebut yang menggunakan "identifies antasid populasi berisiko tinggi B12 kekurangan. " Davita penjagaan kesihatan rakan mengesyorkan tambahan B12 ug/day 2-3 untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) yang kurang, tetapi menyebut kepada "Always termasuk tambahan B12 dengan asid folik. "kajian ini menyimpulkan bahawa "do penemuan tidak mengesyorkan untuk menentang penindasan asid untuk orang dengan indikasi yang jelas untuk rawatan, tetapi pakar perlu bersenam berjaga-jaga yang sewajarnya apabila menetapkan ubat-ubatan dan menggunakan yang terendah mungkin berkesan dos. "buah pinggang Hospital di china mencadangkan bahawa pembaca membincangkan Dapatan ini baru dengan Nephrologists mereka sebelum membuat sebarang perubahan ubat-ubatan.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang boleh melawan fosforus - "Silent Killer yang lebih baik"

Artikel seterusnya:Empat puluh minuman Popular di luar tahap fosforus untuk penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Fosforus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat