WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang boleh melawan fosforus - "Silent Killer yang lebih baik"

2018-02-28 18:33

Pesakit penyakit buah pinggang boleh melawan fosforus - "Silent Killer yang lebih baik"disebut fosforus "Silent pembunuh. " Fresenius perubatan penjagaan Inc. (terbesar Pertubuhan dialisis di Amerika Syarikat) panggilan mineral yang "Silent penyakit, " membunuh "can itu! " oleh itu, urusan fosforus adalah penting untuk pesakit dialisis Kesihatan hasil. Manakala rawatan dialisis membuang fosforus sedikit daripada badan, ia tidak boleh menggantikan buah pinggang dan pesakit yang berterusan risiko tinggi fosforus (hiperphosphatemia). Ini boleh menyebabkan gatal-gatal, tulang rapuh, sakit kudis yang tidak boleh sembuh, kalsifikasi (kaku atau kurang fleksibel pembuluh darah dan arteri), serangan jantung, angin ahmar, hospitalizations dan ataupun kematian. Walau bagaimanapun, dengan beberapa petua khas, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit boleh menghadkan fosforus mereka ke tahap yang selamat, mengurangkan kesan sampingan yang negatif dan masih dapat menikmati makanan yang mereka makan.

Jika ia mudah untuk menghadkan fosforus, kemudian setiap pesakit dialisis akan berbuat demikian. Hakikatnya, bagaimanapun, bahawa ia adalah amat sukar untuk mengehadkan tahap fosforus. Makanan yang tinggi protein seperti daging, dikeringkan kacang dan kacang pis cenderung lebih tinggi fosforus. "Double-jeopardy" (tinggi di kedua-dua kalium dan fosforus) makanan termasuk tenusu, kekacang, biji, coklat, dan keseluruhan-bijirin makanan.

Mari kita menjadi jelas, matlamat adalah untuk mempunyai tahap fosforus anda pada sifar. Fosforus adalah mineral paling banyak di dalam badan selepas kalsium. Nutrien penting dua bekerja rapat bersama untuk membina tulang yang kuat dan gigi (akaun kira-kira 85% daripada fosforus di dalam badan) serta membantu dengan mewujudkan sel-sel sihat dan tisu-tisu seluruh badan. AIM bagi tahap fosforus antara 3.0 hingga 5.5 mg/dL. Ujian darah bulanan anda akan memberitahu anda jika anda akan berjaya mencapai matlamat ini.

Cara terbaik untuk penyakit buah pinggang kronik dan pesakit dialisis untuk mengurangkan risiko mereka hiperphosphatemia adalah untuk menerima pakai beberapa asas pemakanan dan perubahan gaya hidup seperti berikut:

1. gunakan pengganti. Ia adalah tidak munasabah untuk mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit yang menghapuskan makanan yang tinggi fosforus daripada diet mereka tanpa memberikan pilihan yang lain. Cara yang baik untuk menghadkan item fosforus yang tinggi adalah dengan menggunakan pilihan alternatif. Sebagai contoh, menggantikan susu beras unenriched untuk tetap susu dan yogurt. Sejumlah kecil Brie atau Swiss keju adalah lebih baik daripada keju diproses dan cheese spread. Begitu juga, mufin Bahasa Inggeris adalah lebih rendah di fosforus daripada penkek dan wafel. Popcorn dan pretzels adalah makanan ringan yang lebih baik daripada kekacang. Jika anda mempunyai gigi yang manis, maka jatuh coklat Jeli kacang, gula-gula keras, buah-buahan makanan ringan atau gula-gula gam.

2. Pertukaran keluar hidangan utama kegemaran anda. Cuba untuk mengurangkan pengambilan daging yang lebih tinggi fosforus, seperti ikan salmon, halibut, daging organ, sardin dan pollock, dengan menggunakan daging lembu, babi, kambing, ayam dan ikan lain sebaliknya.

3. Apakah fosforus? Pengilang boleh menambahkan fosforus apabila memproses makanan untuk menebal mereka, meningkatkan rasa, menghalang perubahan warna atau selamatkan mereka. Oleh itu, mencari bahan-bahan yang ada pada label yang mengandungi "phos. istilah" ini termasuk: kalsium fosfat, Disodium fosfat, Phosphoric asid, Monopotassium fosfat, pirofosfat asid natrium dan Sodium tripolyphosphate.

4. memantau pengambilan fosforus. Klinik Mayo berkata, "For dewasa dengan penyakit buah pinggang, secara amnya 800 hingga 1,000 miligram (mg) fosforus sehari adalah had. " untuk memberikan anda beberapa idea, satu hirisan roti gandum keseluruhan mempunyai mg 57 fosforus, manakala menyubur roti putih mempunyai hanya 25 mg. cuba untuk memantau bagaimana mu Ch fosforus anda mengambil sepanjang hari anda.

5. tidak semua antasid adalah pengikat yang baik. Sesetengah antasid berasaskan kalsium boleh digunakan dengan selamat oleh pesakit-pesakit dialisis untuk mengikat fosforus tambahan. Namun, beberapa mungkin mengandungi aluminium atau magnesium. Ini boleh membina ke tahap toksik dalam pesakit-pesakit dialisis. "Always Baca label dan tanya doktor, ahli farmasi atau pakar diet anda sebelum mengambil sebarang produk over-the-counter, " berkata Ultracare-dialysis.com.

6. menukar lebih daripada sekadar colas. Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis tahu bahawa mereka perlu cuba untuk mengelakkan colas dan adanya jenis lada. Namun, pesakit juga harus menggugurkan beberapa air berperisa, teh botol, dan minum beberapa bercampur dengan "phos" ke dalam bahan. Penyakit buah pinggang kronik mempunyai pelbagai besar adanya lain yang mereka boleh nikmati seperti lemon lime soda, ginger ale, root beer, air kosong atau sedikit bancuhan minuman yang tidak mengandungi "phos" ke dalam bahan.

Sebelum ini:Adakah potensi manfaat kesihatan untuk pesakit-pesakit buah pinggang yang menggunakan ganja melebihi kos?

Artikel seterusnya:Buah pinggang penyakit Mental kesan-kesan sampingan yang menunjukkan naik dari pengikat fosforus

Tag: Buah pinggang penyakit Fosforus pergaduhan pembunuh senyap

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat