WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Adakah potensi manfaat kesihatan untuk pesakit-pesakit buah pinggang yang menggunakan ganja melebihi kos?

2018-02-27 00:28

Adakah potensi manfaat kesihatan untuk pesakit-pesakit buah pinggang yang menggunakan ganja melebihi kos?"Saya telah memulakan dialisis dan saya dalam senarai menunggu pemindahan buah pinggang. Daripada mengambil ubat tahan sakit dan ubat-ubatan kebimbangan, saya sedang mempertimbangkan menggunakan ubat-ubatan ganja,"pemapar menulis. "Bagaimanapun, saya ingin tahu apa yang anda fikirkan. Adakah kamu semua mempunyai apa-apa cadangan?"

Ini adalah satu soalan yang baik kerana ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik, terutamanya yang mengalami dialisis, sentiasa mencari penyelesaian untuk melegakan kesakitan kronik, tekanan, keresahan, insomnia, hilang selera makan dan sebagainya. Manakala negeri-negeri yang lebih banyak akan legalizing penggunaanganja untuk tujuan perubatan, penyakit buah pinggang kronik tidak disenaraikan sebagai satu keadaan yang layak untuk kegunaan perubatan ganja. Masih, pesakitdialisis yang mengalami kesan tersenarai di atas penyakit buah pinggang kronik boleh layak untuk satu kad ganja perubatan atas cadangan Nephrologists mereka.

Kerana ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik sudah tahu, jika mereka hidup dalam keadaan di mana ganja perubatan adalah undang-undang dan Nephorologists mereka berfikir ia akan membantu, maka mereka akan dimasukkan ke dalam senarai yang membolehkan mereka untuk membeli ganja daripada penjual yangdibenarkan, dipanggil sebuah dispensari. Ganja perubatan boleh salai, asapnya (dipanaskan sehingga bahan aktif dikeluarkan, tapi asap tidak terbentuk), dimakan (biasanya dalam bentuk cookies atau gula-gula), atau mengambil sebagai ekstrak cecair. Walau bagaimanapun ia dimakan, menurut Juruukur, Laura Borgelt (Universiti Colorado), "badan anda sudah membuat bahan-bahan kimia seperti ganja yang memberi kesan kepada sakit, bengkak, dan banyak proses-proses lain. Ganja boleh kadang-kadang membantu mereka bahan kimia semulajadi yang berfungsi lebih baik."

Diberi semua faedah yang berkaitan dengan perubatan yang ditetapkan ganja, satu kelemahan yang besar menggunakan ganja perubatan untuk banyak penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit secara khusus ialah hakikat bahawa dalamhampir setiap kes, ia disqualifies mereka dari menerima menjalani pemindahan ginjal. Ya, Pusat-pusat pemindahan biasanya menentukan penggunaan ganja sebagai"penyalahgunaan dadah" yang merupakan alasan bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik yang sedang "itu."

Diktiraf untuk senarai menunggu, pesakit perlu mengambil dadah kaunseling dan ujian negatif bagi ganja selama enam bulan. Namun begitu mereka telah ditambahke bawah senarai.

Huffington Post sebelum ini dilaporkan bahawa Toni Trujillo, ganja perubatan pesakit di Los Angeles, telah dialih keluar dari senarai pemindahan buah pinggang di Pusat Perubatan Cedars-Sinai. Pesakit kedua pada masa itu untuk dibuang daripadasenarai menunggu pemindahan pusat pemindahan buah pinggang akibat penggunaan ganja perubatan, artikel yang berterusan, "pada bulan April, selepas menunggu pemindahan selama enam tahun, beliau belajar beliau telah telah dikeluarkan dari senarai bagi penyalahgunaan dadah ."

Selain itu, WebMD menyatakan bahawa, "ganja perubatan tidak dikawal seperti ubat-ubatan yang diluluskan oleh FDA. Apabila menggunakannya, anda tidak tahu iaberpotensi untuk menyebabkan kanser, ketulenan, potensi, atau kesan sampingan."Mereka menyarankan orang-orang dengan penyakit jantung khususnya tidak menggunakan dadah. Oleh itu, jika anda sedang mempertimbangkan pilihan ubat-ubatan ini, maka semak dengan Nephrologists anda untuk memastikan bahawa ganjaperubatan terbaik untuk keadaan unik anda.

Sebelum ini:"Senaman adalah lebih baik daripada penyakit buah pinggang yang merendahkanparas tekanan darah"

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang boleh melawan fosforus - "Silent Killer yang lebih baik"

Tag: penyakit buah pinggang Potensi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat