WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

"Senaman adalah lebih baik daripada penyakit buah pinggang yang merendahkanparas tekanan darah"

2018-02-27 00:11

"Senaman adalah lebih baik daripada penyakit buah pinggang yang merendahkanparas tekanan darah"Kedua punca utama kerosakan buah pinggang adalah tekanan darah yang tinggi, lebih dikenali sebagai tekanan darah tinggi. Tekanan darah yang diukur dalam millimeter tingginya Utarid (mmHg). Anda mungkin telah diberitahu tekanan darah anda membaca pada Lawatan doktor atau semasa pemeriksaan perubatan. Ia diterangkan menggunakan dua nombor, misalnya, 115/75 mmHg. Nombor pertama mengukur tekanan sistolik. Nombor kedua merujuk kepada tekanan diastolic anda. Apabila jantung berdegup, ia memaksa darah dalam arteri yang mengembara melaluibadan manusia; Inilah systolic tekanan. Bilakah jantung terletak antara rentak adalah tekanan diastolic. Tekanan darah normal adalah sekitar 120/80 mmHg. Tekanandarah tinggi adalah > daripada 140/90.

Pakar-pakar yang boleh tahu segala-galanya, tetapi hanya anda boleh melakukannya

Terdapat banyak penyumbang kepada tekanan darah tinggi seperti Merokok, stres, pengambilan garam yang berlebihan atau kurang bersenam. Ia telah baik didokumenkan bahawa mana-mana adalah lebih baik berbanding tiada untuk kesihatanumum anda, tetapi kita sekarang belajar bahawa senaman adalah lebih baik daripada yang lain untuk mengurangkan tekanan darah mengikut analisis yang baru dari Persatuan jantung Amerika. Mereka melaporkan setelah meneliti lebih daripada 90 ujian senaman yang dijalankan lebih daripada empat minggu yang menumpukan kepada latihan yang berbeza. Senaman ini telah diklasifikasikan sebagai 'dinamik aerobik', yang merangkumi calisthenics, berjalan dan bermain sukan dan 'rintangan dinamik', merangkumi aktiviti seperti push-ups, angkat berat, dan kemudian 'pelepaan penggunaan', yang melibatkan aktiviti seperti yoga, platies, tai-chi. Mereka membuat kesimpulan dalam analisis mereka yang terlibat dalam mana-mana daripadanya sesuatu bentuk latihan yang positif telah dikaji berkesan merendahkan paras tekanan darah di cohort semua.

Anda akan dimaafkan Dripping

Jika anda bimbang tentang tekanan darah anda, tetapi masih tidak mampu melibatkan diri dalam senamrobik dinamik atau aktiviti-aktiviti rintangan yang dinamik kerana mungkin anda adalah kerusi roda terikat atau mengambil berat tentang mencederakan diri sendiri, kemudian mempertimbangkan memberi latihan penggunaanpelepaan mencuba. Terdapat pelbagai maklumat yang beredar mengenai manfaatyoga telah mengurangkan tekanan darah. Senaman ringan lain akan regangan, meditasi. Titik adalah untuk menjaga keadaan anda sekarang! Ia adalah dinasihatkanuntuk berjumpa dengan doktor apabila membangunkan pelan senaman.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dialisis boleh menguruskan kesakitan Neuropathic (NP)

Artikel seterusnya:Adakah potensi manfaat kesihatan untuk pesakit-pesakit buah pinggang yang menggunakan ganja melebihi kos?

Tag: penyakit buah pinggang mengurangkan tekanan darah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat