WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang dialisis boleh menguruskan kesakitan Neuropathic (NP)

2018-02-27 00:08

Penyakit buah pinggang dialisis boleh menguruskan kesakitan Neuropathic (NP)Sakit kronik akibat dari kecederaan kepada sistem saraf, dikenali sebagai Neuropathic sakit (NP), berlaku biasanya antara orang-orang yang menerima dialisis. Adalah dianggarkan bahawa 70% hingga 100% pesakit dialisis akan mengalami gejala-gejala yang neuropathic walaupun mencapai sasaran semasa dialisis kecukupan (Kt/V ≥ 1.2). Kejadian uremic neuropati tampaknya menjadi kurang dalam penghidappenyakit buah pinggang kronik (CKD) yang akan menerima dialisis.

NP merupakan keadaan kronik yang sukar diubati. Matlamat utama untuk Tempahan adalah untuk membuat mereka rasa sakit yang tidak boleh diubati "lumayan" atau "diterima." Matlamat rawatan sekunder adalah untuk memperbaiki tidur, keupayaan fungsi, dan kualiti hidup keseluruhan. Kerana sifat NP kronik, ia adalah pentinguntuk mengiktiraf dan melayan isu-isu asas seperti kebimbangan dan kemurungan.

Beberapa laporan mencadangkan bahawa rawatan farmakologi seperti senaman, rangsangan saraf elektrik dan terapi kognitif behavioral boleh menawarkan pelepasan sederhana dari NP. Rawatan farmakologi memerlukan kesabaran, masa, pendidikan peribadi dan semangat berpasukan yang kukuh. Bagi mereka yang menerimadialisis, hubungan yang kerap dengan profesional penjagaan kesihatan boleh memberikan peluang untuk menilai kesakitan dan tindak balas kepada terapi.

Untuk menilai keberkesanan apa-apa ubat untuk NP, anda boleh memaklumkan kepada doktor atau jururawat anda tentang keamatan kesakitan sebelum dan selepas ubat ini dimulakan. Ia adalah penting untuk mengawal berapa banyak ubat yang anda ambil kerana berada di dialisis yang anda perlu bimbang tentang pening dan mengantuk. Ubat-ubatan perlu boleh ditambah dalam jujukan dengan masa yang mencukupi untuk menilai kecekapan individu dan ketoksikan.

Pendidikan pesakit adalah amat penting untuk rawatan NP. Ambil perhatian bahawa NP yang dalam keadaan kronik yang tidak dapat diubati, sebaliknya anda bolehmenjadikannya lebih diterima dengan rancangan rawatan yang sesuai. Lazim, beberapa ubat atau kombinasi ubat-ubatan boleh dibicarakan sebelum mencapai pengurangan rasa sakit, dan kerana NP kronik, ia adalah berkemungkinan bahawa walaupun kesakitan dikurangkan ke tahap yang terurus, anda akan terus mengambil ubat-ubatan.

Sebelum ini:Ramai pesakit buah pinggang tidak membuat masa untuk mendengar badan mereka

Artikel seterusnya:"Senaman adalah lebih baik daripada penyakit buah pinggang yang merendahkanparas tekanan darah"

Tag: Dialisis penyakit buah pinggang menguruskan sakit Neuropathic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat