WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pengurusan anemia meletakkan pesakit penyakit buah pinggang berisiko kesihatan yang teruk

2018-02-23 22:57

Maka pendekatan berasaskan protokol pengurusan anemia dengan merangsang erythropoiesis ejen (ESAs) boleh menyebabkan dalam pola-pola yang tidak diingini 5(a) Sabit pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), menyatakankajian yang sangat baru dalam jurnal masyarakat Amerika Syarikat. ESA individu pelega penurunan jumlah Sabit (Hb) kepelbagaian dan risiko yang berkaitan termasuk peningkatan pemindahan dan insiden kardiovaskular.

Erythropoietin hormon dihasilkan oleh buah pinggang secara semula jadi dan perjalanan ke Tulang Sum-Sum untuk menghidupkan mekanisme yang membantu sel-sel darah merah "matang." Apabila buah pinggang pesakit penyakit buah pinggangkronik (CKD) mula penurunan pengeluaran sel-sel merah secara beransur-ansur mengurangkan dan sel-sel yang bertanggungjawab untuk pembuatan erythropoietinmati, menyebabkan anemia. Anemia adalah gangguan yang terkenal dan biasa pada pesakit dengan CKD yang menyebabkan "ketara" meningkatkan risiko kardiovaskular morbiditi dan mortaliti termasuk kegagalan jantung, penyakit arteri koronaridan kematian jantung secara tiba-tiba.

Dapatan utama kajian double buta adalah, selepas pesakit dialisis berikut untuk 12bulan, 72.5% orang-orang yang diterima individu rawatan anemia yang dikekalkanSabit mereka pada tahap yang dikehendaki (antara 10 hingga 12 g/dL). Ini adalahberbanding dengan 61.9% pesakit yang menerima rawatan yang berdasarkan protokol standard semasa. Selain itu, orang-orang yang telah diberi rawatan individumengalami sedikit dips Hb di bawah 10 g/dL (11.8%), berbanding dengan rawatanyang standard (24.7%).

Apabila ditanya, Daniel Coyne, MD percaya bahawa rawatan anemia individu adalah praktikal dan kemungkinan untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) untuk menerima, "tetapi dalam kebanyakan pesakit ianya tidak perlu, kerana protokol baru sesuai untuk sebahagian besar pesakit." Walau bagaimanapun, buah pinggang Hospital di china mencadangkan Nephrologist anda yang terbaik dilengkapi untuk menentukan jika keadaan kesihatan diri anda terbaik diperbetulkan oleh mengubah amalan rutin. Dahulu, sama ada Nephrologists atau pemberi dialisis kawalan rawatan anemia mungkin berbeza di antara rantai dialisis dan kemudahan. Terbaru, pembekal telah menjadi sensitif kepada Nephrologists yang menentukan bahawa pengurusan anemia pesakit tertentu perlu menjadi individu.

Sebelum ini:Anemia akan memberi kesan EPO rawatan pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang perlu untuk menggunakan otot Mental mereka atau mereka akan kehilangan

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat