WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Anemia akan memberi kesan EPO rawatan pesakit penyakit ginjal kronik

2018-02-23 22:54

Diterbitkan pada 3 Disember 2013 di dalam Annals of Internal Medicine, Kolej Amerika daripada pakar-pakar perubatan (ACP), disyorkan berbanding menggunakan ejen Erythropoiesis-merangsang (ESAs), biasanya dirujuk sebagai "EPO," pada pesakit dengan sederhana anemia sederhana dan Congestive kegagalan jantung ataupenyakit arteri koronari. Kemudaratan yang melebihi manfaat kerana ia menyebabkan risiko yang meningkat thromboembolic peristiwa (kaunseling pesakit salur darah) dan kadar angin ahmar. Ini perlu diambil sebagai berita utama bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana kedua-dua penyakit kardiovaskular dan Anemia adalah cabaran biasa di masyarakat CKD.

Menurut buah pinggang rakan penjagaan kesihatan, penyakit kardiovaskular adalah perkara biasa dalam penghidap CKD "tanpa mengira umur, tahap penyakit buah pinggang atau jika mereka telah mempunyai pemindahan." Di samping itu, beberapa kajian telah mendedahkan bahawa anemia boleh berkaitan dengan penyakit kardiovaskular seperti penyakit arteri koronari kerana kekurangan fungsi buah pinggang menghalang Erythropoietin daripada mencipta sel-sel darah merah. Sel-sel darah merah kurang bermakna kurang oksigen pergi ke tisu-tisu badan dan organ-organ seperti jantung yang boleh menyebabkan serangan jantung. Anemia, hadir kira-kira 10% ke 20% peratus daripada individu yang mempunyai penyakit arteri koronari, boleh dengan ketara memburukkan lagi penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit hasil, meningkatkan risiko kemasukan ke hospital, mengurangkan kapasiti pelaksanaan dan membawa kepada kualiti yang miskin hidup secara amnya.

Sebagai satu cara alternatif untuk anemia, selain daripada ESAs (Aranesp, Epogen,dan Procrit), garis panduan baru ACP yang mendedahkan bahawa "transfusi bolehmemberi manfaat kepada pesakit dengan Sabit tahap yang lebih rendah, kurang daripada 7-8 g/dL, tetapi bukti-bukti yang menunjukkan bahawa pemindahan sel darah merah untuk anemia sederhana pada pesakit dengan satu penyakit tidak meningkatkan kematian,"kata Dr. Molly Cooke, Presiden dalam ACP. Di samping itu, muncul bukti menunjukkan manfaat jangka pendek daripada larutan (IV) besi pada pesakit, tetapi ACP mendapati bukti kekurangan pada hasil jangka panjang.

Penyelidik seterusnya mencadangkan bahawa menghadkan ESAs dan mencipta "sasaran Sabit lebih sederhana" boleh meningkatkan kualiti hidup pesakit-pesakit dengan sederhana sederhana anemia dan penyakit jantung yang termasuk orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Sebelum ini:Mencipta sel-sel darah yang boleh meningkatkan hasil untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pengurusan anemia meletakkan pesakit penyakit buah pinggang berisiko kesihatan yang teruk

Tag: anemia gejala-gejala gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat