WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Mencipta sel-sel darah yang boleh meningkatkan hasil untuk penyakit buah pinggang

2018-02-23 22:52

MSN berita serta Forbes diterbitkan yang "tiruan sel darah merah [yang] cukup baik untuk transfused ke pesakit telah dibangunkan buat pertama kalinya," pada hari Isnin 14 April 2014. Jika anda tidak telah melompat kegembiraan namun saya boleh faham. Biar saya jelaskan mengapa ini adalah berita baik bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis kerana ia adalah tidakjelas.

Pertama, Anemia adalah satu keadaan yang berkembang apabila darah tidak perlu merah darah sel-sel sihat (Sabit) untuk badan berfungsi dengan baik, dan meninggalkan penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis yang berasa letih dan lembap. Walaupun penyakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik tidak langsung menyebabkan Anemia, komplikasi dan syarat-syarat yang berkaitan dengan penyakit-penyakit tertentu boleh menyumbang kepadanya.

Contohnya, kerosakan saraf (neuropati) yang sama di kedua-dua mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang dan kencing manis boleh menyumbang kepadapembangunan Anemia. Sesetengah ubat-ubatan oral yang diambil oleh pesakit-pesakit boleh meningkatkan risiko mendapat Anemia. Pesakit kencing manis serta mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik juga boleh membuatkan Anemia akibat tidak makan dengan baik atau mempunyai keadaan yang mengganggu penyerapan nutrien.

Oleh itu, ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang yang kronik pesakit-pesakit yang berisiko tinggi untuk Anemia yang teruk yang boleh menyebabkan keperluan untuk pemindahan darah. Kemungkinan mendapat jangkitan yang serius seperti HIV atau Hepatitis dengan pemindahan darah manusia adalah setinggi 17%. "Buatan darah" di sisi lain, akan menjadi "bebas jangkitan." Penyelidik mencadangkan bahawa, "Dalam kebelakangan ini,Hepatitis dan HIV telah telah merebak melalui pemindahan."

Kedua, sumber bekalan darah baru boleh terdiri sepenuhnya dari darah "Jenis O negatif" yang boleh transfused ke dalam mana-mana pesakit. Ini adalah pada masa ini agak jarang berlaku, kerana hanya 7% daripada penderma mempunyai jenis Onegatif.

Pengumuman adalah yang terbaru dalam bidang perubatan regeneratif yang telahmenyaksikan pembangunan kulit tiruan, hati, tulang, tulang rawan dan saluran darah yang agak baru. Dengan pergerakan pantas seperti ini, pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik boleh berharap bahawa organ-organ seperti buah pinggang boleh didapati kepada mereka dalam masa hayat mereka.

Sebelum ini:Nafas pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh menjadi tanda

Artikel seterusnya:Anemia akan memberi kesan EPO rawatan pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat