WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Nafas pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh menjadi tanda

2018-02-23 22:07

Sesetengah penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit tertanya-tanya mengapamereka mempunyai nafas selain daripada sebab-sebab yang jelas seperti makan sandwic dengan Bawang besar tambahan atau hanya bangun dari nap yang panjang. Pada masa-masa, ia adalah lebih sukar untuk pin turun punca sebenar nafas. Manakala ia mungkin produk menyebabkan bau bakteria pembentukan dalam mulutkamu dan di antara gigi anda (halitosis), penghidap CKD harus tahu bahawa baumulut juga boleh menjadi satu tanda dari keadaan kesihatan yang lebih serius yang perlu ditangani dengan segera.

Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) tahu faedah memberus dan menggunakan flos gigi setiap hari untuk menghalang partikel makanan yang tinggal di mulut mereka yang boleh menyebabkan nafas serta plak (yang tak berwarna, melekit filem bakteria) Borang pada gigi mereka. Jika plak membina, ia bolehmengganggu anda gusi (gingivitis) dan akhirnya membentuk poket berisi plak antara gigi dan gusi (periodontitis) anda. Ini boleh membawa kepada pesakit-pesakit CKD yang perlu menjalankan prosedur pergigian utama sebelum diletakkan sebagai"aktif" di senarai menunggu buah pinggang pemindahan. Nota klinik Mayo yang nafas boleh disebabkan oleh miskin pembedahan-penyembuhan luka selepas pembedahan oral juga.

Ia mungkin tidak menjadi nafas "buruk" tipikal yang anda sedang gunakan untuk agak bau hanyir "mujarab" boleh isyarat masalah yang serius atau whiffs buah-buahan boleh menjadi tanda-tanda penyakit kencing manis tidak terkawal, US News melaporkan. Menurut klinik Mayo, kanser tertentu menghasilkan bahan-bahan kimia didalam badan yang seterusnya boleh membawa kepada "bau nafas tersendiri." Pedih ulu hati, pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD), juga boleh menyumbang kepada nafas kerana asid dalam perut sentiasa refluxing.

Akhir sekali, jangkitan saluran pernafasan seperti bronkitis boleh disalah anggap sebagai selesema sederhana, tetapi menurut laporan 2006, bronkitis, pneumonia, jangkitan sinus dan titisan postnasal boleh semua membawa kepada bau mulut. Satu lagi 2013 kajian mendapati bahawa organisma-organisma yang hidup di usus orang gemuk boleh memberi off tertentu, tersendiri gas, menyebabkan nafas di dalam mulut dengan berat badan berlebihan. Mikrob spesifik yang berkenaan terdapat dalam kira-kira 70 peratus daripada orang, tetapi lebih tinggi kira-kira 30 peratus mungkin predisposing orang tersebut kepada obesiti, Time.com dilaporkan.

Syarat-syarat lain mulut, hidung dan tekak boleh menyebabkan nafas. Misalnya, batu-batu kecil yang membentuk pada tonsil yang dan diliputi dengan bakteria yangmenghasilkan bahan-bahan kimia yang berbau. Jangkitan atau keradangan kronikdalam hidung, Sinus atau tekak juga boleh menyumbang kepada titisan postnasalyang boleh membuat nafas. Jika nafas anda berterusan walaupun diet yang baik dan kebersihan gigi yang betul, anda perlu berbincang dengan doktor gigi anda dan/atau Nephrologists kerana nafas boleh menjadi tanda bahawa keadaan anda memerlukan rawatan perubatan segera.

Sebelum ini:Bahan tanpa disedari dimakan mencegah pemindahan ginjal

Artikel seterusnya:Mencipta sel-sel darah yang boleh meningkatkan hasil untuk penyakit buah pinggang

Tag: gejala-gejala gejala penyakit buah pinggang Nafas

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat