WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Bahan tanpa disedari dimakan mencegah pemindahan ginjal

2018-02-14 19:59

Bahan tanpa disedari dimakan mencegah pemindahan ginjalMelakukan terbaik anda untuk mengelakkan gula yang tidak diingini memang satuidea yang baik. Peningkatan bilangan pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) menjadi "tdk waras obes," yang bermaksud mereka berat lebih 100 paunlebih daripada berat badan ideal mereka atau mereka mempunyai indeks jisim badan melebihi 35, melaporkan di University of California San Francisco. Ini menyebabkan banyak pemindahan calon-calon berpotensi untuk menjadi risiko tinggi komplikasi semasa dan selepas pembedahan. Walau bagaimanapun, obesiti lebih kerapbertindak sebagai alasan untuk pakar bedah untuk memutuskan bahawa anda tidak adalah calon terbaik untuk pemindahan buah pinggang. Juga menjadi berlebihan berat badan dan obes terutama boleh meletakkan pesakit CKD memuncak berisiko menghidap kencing manis jenis II, "ancaman dahsyat" bagi orang-orang denganpenyakit buah pinggang kronik (CKD).

Menurut satu kajian 2013, kadar kematian 10 tahun bagi Penghidap kencing manisjenis II dan CKD adalah lebih daripada 31% iaitu lebih tinggi daripada mereka yang mempunyai CKD tanpa kencing manis. Walaupun ramai orang dengan CKD yangberlebihan berat badan cuba untuk menumpahkan mereka pound berlebihan ianya semakin sukar kerana gula merupakan bahan yang hanya menunjukkan sehingga tidak disangka-sangka. Orang dengan CKD akan terkejut untuk mengetahui jumlahmakanan yang mempunyai paras gula tersembunyi.

Gula adalah ramuan tidak dijangka dalam jus buah-buahan 100% untuk semua semulajadi. Sebenarnya minuman amat disyorkan untuk pesakit-pesakit CKD, jus Cranberry adalah tinggi dalam gula. Walaupun jus Cranberry mempunyai banyak manfaat kesihatan untuk mereka yang mempunyai CKD, terdapat 35 gram gula untuk kaca 8 auns 100% jus Cranberry. Minuman ringan 12 auns mempunyai kiraan gramsama gula. Satu alternatif adalah Cranberry pil yang memberikan kesemua manfaat besar penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit satu daripada jus Cranberry itu sendiri.

Minuman-minuman sukan adalah satu lagi produk yang ramai tidak tahu yang tinggi dalam gula. Walaupun mereka yang besar selepas bersenam untuk menggantikan electrolytes dan mineral, memeriksa label ramuan menunjukkan bahawa sementara minuman ringan 12 auns mempunyai 35 gram gula, minuman sukan 20 auns juga mempunyai 35 gram setiap 12 auns.

Kebanyakan produk tomato yang tinggi kandungan gula. Sos adalah makanan yang beberapa orang dengan CKD menyedari mempunyai sejumlah besar gula di dalamnya. Produk-produk yang diproses seperti sos atau sos barbeku mempunyai kandungan asid yang tinggi jadi lagi "mengambil sisi" rasa sangat berasid yang bersama-sama meningkatkan rasa bersama gula. Dalam kes-kes lain gula akan ditambah kepada produk hanya sebagai pemanis rasa. Semak label untuk sos pasta dan lain-lain barangan yang diproses.

Manakala honey adalah pemanis semula jadi yang dikenali, ianya mengejutkan untuk mendengar betapa tinggi gula itu. Terdapat 17 gram gula dalam satu sudu besar madu. Ini boleh bermakna bahawa madu tidak boleh menggantikan gula sempurna bahawa ia pernah difikirkan. Teh yang masih panas, lemon dan madu sangat boleh membantu meringankan kesan selesema pada pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Gula merupakan salah satu bahan Tempahan diproses dalam makanan semalam.Oleh itu anda mungkin tidak akan tahu setiap kali ia akan mendarat di atas meja anda. Cara terbaik bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD)untuk melindungi diri dari overconsumption gula yang boleh menyebabkan berat badan mendapat dan bertingkat risiko kencing manis jenis II adalah untuk membaca label barangan anda dibeli, berpegang kepada diet buah pinggang anda dan makan secara sederhana. Buah pinggang Hospital di china menggalakkan anda untuk bercakap dengan pakar pemakanan anda untuk memastikan bahawa anda sedang Diet terbaik untuk meningkatkan peluang anda menerima pemindahan buah pinggang dan mengurangkan risiko penyakit kencing manis.

Sebelum ini:Memberi kesan kepada mereka yang mempunyai penyakit kronik buah pinggangdan kencing manis

Artikel seterusnya:Nafas pesakit penyakit buah pinggang kronik boleh menjadi tanda

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat