WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Memberi kesan kepada mereka yang mempunyai penyakit kronik buah pinggangdan kencing manis

2018-02-14 19:49

Memberi kesan kepada mereka yang mempunyai penyakit kronik buah pinggangdan kencing manisBuat pertama kalinya dalam 20 tahun Food and Drug Administration (FDA) mengumumkan makanan utama yang baru pelabelan baik pulih. Pelabelan makanan dan bahan-bahan apa yang dinyatakan pada label telah menjadi topik kontroversi di Amerika Syarikat. Untuk pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik(CKD) khususnya, pelabelan makanan yang betul telah menjadi satu isu yang penting sebagai makanan dengan lemak trans yang tersembunyi, kalium, dan gula boleh meningkatkan risiko pesakit daripada kesan-kesan sampingan yang berbahaya. Isu-isu termasuk spiking gula darah, tekanan darah dan meningkatkan peluang untuk kegagalan jantung.

Panel fakta nutrisi mendapati bahawa lebih daripada separuh rakyat Amerika menggunakan label yang diletakkan di atas makanan yang kerap untuk mentafsirkan apa yang ada dalam makanan yang mereka membeli dan akhirnya memakan. Ideanya adalah bahawa pengguna boleh berjalan kaki ke kedai runcit, pilih item dari rakdan dapat memberitahu sama ada ianya baik untuk mereka dan diet mereka.

"Setengah a dozen" makanan pelabelan perubahan dijangka, tetapi beberapa secara langsung kesan kepada penghidap CKD dan kencing manis lebih daripada orang lain. Salah satu perubahan paling kontroversi mempunyai kaitan dengan perbezaan antara gula yang terdapat secara semula jadi dan Sirap jagung atau lain-lainbahan tambahan dalam makanan. Label semasa termasuk amaun gula dalam produk kerana "Kumpulan industri makanan telah berkata bahawa gula semulajadi, gulatambahan dan kimia serupa dan bahawa badan tidak membezakan antara keduanya, maka ia masuk akal sedikit tercetus mereka dalam hal ini cara pada label."

Walau bagaimanapun, Penyokong-penyokong kesihatan dan sekarang ramai pengawal selia pegang gula yang ditambah kepada produk yang pemakanan tidak sahdan perlu dinyatakan pada label dalam satu baris "ditambah gula". Perubahan tersebut boleh membantu pesakit kencing manis mengawal pengambilan gula dan lebih baik menguruskan gula dalam darah. Juga, mengurangkan pengambilan gula dan kalori oleh mereka yang CKD akan mengurangkan risiko mereka kencing manis,dan meningkatkan kemungkinan satu pemindahan buah pinggang yang berjaya.

Maklumat pakej juga boleh ditukar bagi mencerminkan jumlah kalium dan vitaminD dalam makanan. Ini adalah berita penting bagi penghidap CKD pada hemodialisis yang biasanya perlu menghadkan pengambilan kalium mereka. Selain itu, vitamin D adalah mineral pesakit CKD, terutamanya yang mengalami dialisis, yang kurang supaya nilai-nilai tambah ini akan pergi jauh dalam membantu pesakit CKD.

Perubahan ketara lain termasuk berkhidmat saiz yang akan dibuat lebih mudah untuk difahami dan lebih mencerminkan orang jumlah sebenarnya makan. Sebagai contoh, saiz hidangan bagi Aiskrim, kini setengah cawan, akan menjadi satu cawan penuh kerana itulah apa yang orang biasa sebenarnya menggunakan.

Sebelum ini:Tahap fosfat yang tinggi dikaitkan dengan peningkatan kematian untuk CKD

Artikel seterusnya:Bahan tanpa disedari dimakan mencegah pemindahan ginjal

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat