WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Jari kebas boleh bermakna besar masalah bagi penyakit buah pinggang

2018-02-14 01:22

Jari kebas boleh bermakna besar masalah bagi penyakit buah pinggang"Tips Elakkan jari saya adalah sentiasa cucukan dan kebas. Saya harus bimbang?, "seorang pembaca kerap menulis. Jawapan mudah adalah "Ya" dan "Bil." Simptomkebas jari seharusnya tidak diabaikan kerana ia boleh menjadi tanda tidak dirawatkeadaan perubatan yang serius, dan membawa kepada kehilangan sensasi di jari,sakit kronik dan Amputasi; untuk menamakan beberapa komplikasi. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, kebas jari boleh dirawat dan boleh diperbetulkansebelum ia menjadi serius.

Nota-Nota Institut Diabetes negara dan penghadaman dan penyakit buah pinggang (NIDDK) yang bahawa seorang yang mempunyai penyakit kencing manis bolehmembangunkan saraf merosakkan seluruh badan, dan sesetengah individu akan mengalami gejala-gejala seperti sakit, kesemutan dan kebas di atas mereka dan yang lebih rendah belah tangan dan kaki. Begitu juga, kerana sesiapa yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik boleh memberitahu anda, sakit saraf boleh menjadi lumrah untuk mereka juga. Manakala kira-kira 60% hingga 70% daripada pesakit diabetes mengalami beberapa jenis neuropati (kerosakan saraf), nombor-nombor ini boleh melonjak sebagai 70% hingga 90% pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik. Gejala neuropati termasuk rasa loya dan muntah-muntah, cirit-birit atau sembelit, pening apabila berdiri dan rasa kelemahan. Jika hal ini menggambarkan anda kemudian bercakap dengan doktor anda secepat mungkin supayaanda boleh mengambil tindakan pembetulan.

Di sisi lain, anda mungkin tidak mengalami sebarang daripada gejala-gejala yang dihuraikan di atas, tetapi masih anda kehilangan rasa di hujung jari anda. Jika ini berlaku, ia mungkin bahawa tahap kalium anda berada di luar baki. Disebabkan kepada larangan diet, pesakit penyakit buah pinggang kronik (terutamanya mereka yang mengalami dialisis) mempunyai risiko mempunyai tahap rendah kalium (Hypokalemia) yang boleh menyebabkan hilang deria rasa di anggota badan anda. Diuretics atau julap juga sangat boleh mengurangkan tahap kalium. Begitu juga, kalium tinggi (Hyperkalemia) atau Anemia boleh menyebabkan gejala-gejala sebelum ini dihuraikan dalam mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang dan/atau kencing manis. Sekali lagi, perkara yang terbaik untuk anda lakukan adalah membincangkan perkara tersebut dengan doktor anda kerana Hypokalemia, Hyperkalemia danAnemia semua terus disambungkan kepada peristiwa jantung serius (kegagalan jantung, serangan jantung dan strok).

Sekarang jika anda melihat nombor hasil makmal dan mereka adalah dalam julat yang sesuai, dan gula dalam darah anda bukan merupakan satu isu, anda mungkinmengalami sindrom terowong Karpal. Itulah sebabnya kebas, kesemutan, kelemahan, dan masalah-masalah lain di tangan anda kerana tekanan pada saraf median di pergelangan tangan anda. Boleh sebab banyak gangguan dari kencing manis dan obesiti, kebiasaan menaip yang miskin. Tapi hasilnya lebih kurang sama: Terdapat tekanan atau mampatan pada saraf median yang membawa kepada kebas di tangan. Dalam kes-kes yang teruk, anda akan memerlukan pembedahan. Oleh-dan-besar, Walau bagaimanapun, terdapat Peti Deposit Keselamatan jari, tangan, dan latihan dengan menggunakan lengan anda bahawa anda boleh berbincang denganpasukan penjagaan kesihatan anda untuk menghidupkan semula sakit akibat sindrom terowong Karpal.

Pergi ke depan dan merebut beberapa kertas untuk menulis tiga mungkin masalahini (kerosakan saraf, kalium dan sindrom terowong Karpal) yang mungkin menyebabkan kebas jari anda. Mengambil masa ini untuk temujanji doktor seterusnya untuk berkongsi kebimbangan anda dengan doktor anda. Jika anda mendapati artikel yang berguna, pergi ke laman Facebook anda sekarang dan "Like" sakit buah pinggang di china Fan Page supaya anda tidak ketinggalan sebarang berbuka berita dan maklumat yang kami menyiarkan setiap hari!

Sebelum ini:Pati Ginjal Dengan Mencari Cara Baru Untuk Kurangkan Perubatan

Artikel seterusnya:Tahap fosfat yang tinggi dikaitkan dengan peningkatan kematian untuk CKD

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat