WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Elakkan menahan untuk bercakap bagi penyakit buah pinggang penduduk

2018-01-10 23:09

Elakkan menahan untuk bercakap bagi penyakit buah pinggang pendudukCadangan untuk mengelakkan masalah dengan menahan untuk bercakap bagi penyakit buah pinggang kronik (CKD) penduduk

Teknik menahan untuk bercakap adalah satu lagi cara untuk memasukkan jarum ke dalam fistula (AV) arteriovenous anda. Ia memerlukan meletakkan jarum tersebut ke dalam tempat yang tepat pada kedalaman yang sama setiap kali jarum anda telah dimasukkan. Terdapat pesakit-pesakit dialisis yang telah menggunakan teknik ini selama lebih dua puluh tahun dengan fistula yang sama. Teknik ini adalah hanya untuk kegunaan dengan AV fistulas tidak AV cantuman.

Kajian telah menunjukkan bahawa apabila menggunakan teknik menahan untuk bercakap tiada kes-kes kurang bengkak dari jarum dialisis akan melalui dinding fistula (infiltrations), mengurangkan tersasar apabila cuba untuk meletakkan jarum,dan kurang rasa sakit ketika jarum yang dimasukkan. Jika anda sedang atau akanmempertimbangkan menggunakan teknik menahan untuk bercakap, berikut adalah beberapa cadangan untuk membantu anda menguruskan proses dengan lebih baik.

Kawalan jangkitan - penemuan terkini menunjukkan bahawa terdapat peningkatan risiko jangkitan dengan buttonholing, jadi swab sebelum dan selepas mengeluarkan scab itu, dan jika anda perlu untuk mengeluarkan jarum sepenuhnya semasa anda memburu untuk tamparan itu, mulakan semula jarum baru.

Mengeluarkan Scab - untuk turun scab tersebut sebelum memasukkan jarum tumpul ia mungkin bermanfaat untuk menggunakan jarum yang tajam, supaya anda boleh mendapatkan di bawah scab tersebut dan angkat ia. Kebanyakan orang menggunakan jarum tumpul lukisan-Up. Kedua-duanya adalah berkesan; tajam nampaknya lebih cepat, tetapi anda boleh melakukan sedikit kerosakan jika anda tidak berhati-hati. Juga jika anda menghadapi masalah mendapat scab di, letakkan beberapa saline atau kulit disinfektan pada sesetengah membentang ' proposal ' selama 5 minit untuk melembutkan.

Memasukkan jarum - kadang-kadang dengan teknik terbaik jarum anda akan tidak mudah mencari tamparan kemasukan. Memaksa kerana anda boleh air mata dan mengikis tisu yang menyakitkan dan tidak berkesan. Masukkan jarum tumpul dengan mengadakan bahagian tiub jarum terletak di belakang sayap dan denganmemulas lembut dan gerakan berputar, membenarkan ia untuk mencari terowong. Ia boleh dibantu bersama-sama dengan perlahan-lahan regangan kulit untuk membuka terowong.

buah pinggang hospital di china mencadangkan menggunakan jarum-lubang yang sama setiap sesi dialisis (buttonholing) kerana pada asas harian anda menderita lebih sedikit rasa sakit kerana jarum masuk, ketulan kurang membangunkan lebam pada lengan dan fistula anda akan kekal berfungsi lagi. Semak dengan jururawat anda Neohrologist atau dialisis untuk melihat jika teknik ini akan bekerja untuk anda akses tertentu.

Sebelum ini:Membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Pati Ginjal Dengan Mencari Cara Baru Untuk Kurangkan Perubatan

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat