WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-10 23:04

Membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan pesakit penyakit ginjal kronikStrategi yang boleh membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan pesakit penyakit ginjal kronik

Lebih 34% daripada orang dewasa di Amerika Syarikat mengatakan mereka mengambil tidur. Orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) sering mempunyai masalah tertidur dan tinggal tidur yang boleh mengambil tol pada kesihatan fizikal dan mental. Punca-punca biasa corak tidur yang terganggu dalamorang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) termasuk Sindrom Kaki Resah, tidur ' sleep apnea ', pelepasan dialisis tidak mencukupi, emosi, perubahan corak tidur, dan kafein. Mereka boleh mempertimbangkan mengambil nap siang hari mereka kerana Pew penyelidikan sosial dan trend demografi mendapati bahawa "orang dewasa yang tidak mendapat seberapa banyak tidur kerana mereka perlu tidur." Napping boleh memberi manfaat kepada pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) oleh mengecas bateri mereka dan membuat merekamerasa lebih banyak berehat, meningkatkan mereka pembaikan sel, meningkatkan fungsi jantung dan mengurangkan tahap tekanan yang tinggi.

Masa yang terbaik untuk mengambil a nap adalah antara 1:00 petang dan 4:00 PM kerana anda mengalami berenang dalam suhu tubuh serta penurunan dalam unsur-unsur dalam tempoh masa ini. Anda tidak memerlukan syarat-syarat yang sesuai untuk tidur. Berasa bebas untuk mengambil beban dalam sebuah kereta yang diletak di bawah Meja atau hanya berbaring di atas sofa anda. Elakkan yang nyenyak, Walau bagaimanapun, supaya anda tidak berasa lebih letih apabila anda bangun atau anda tidak mampu untuk mendapat rehat malam penuh kemudiannya kerana anda sudah penuh berkepentingan. Nap panjang tidak biasanya melebihi sembilan puluh minit dan keputusan berbeza nap masa adalah seperti berikut:

10-20 minit: Inilah nap kuasa yang sesuai untuk rangsangan tenaga dan kecergasan otak. Nap ringan ini akan memudahkan anda untuk "hit tanah menjalankan" sebaik sahaja anda bangun.

30 minit: beberapa kajian menunjukkan bahawa tidur ini lama boleh menyebabkan tidur tidak peduli oleh (grogginess) yang berlangsung sehingga tiga puluh minit selepas bangun dan sebelum anda nap's pemulihan faedah menjadi jelas.

60 minit: nap ini adalah yang terbaik bagi penambahbaikan dalam mengingati fakta-fakta wajah dan nama. Kelemahan adalah bahawa anda mungkin akan mengalami beberapa grogginess setelah bangun dari mengantuk anda.

90 minit: kitaran penuh daripada tidur, bermakna bahawa anda akan memasuki keadaan dreaming. Ini membawa kepada peningkatan memori prosedur emosi dan kreativiti. Nap panjang beliau biasanya mengelakkan tidak peduli oleh tidur yang mudah untuk bangun selepas itu.

Dalam banyak cara napping mempunyai manfaat yang sama seperti meditasi danberehat. buah pinggang hospital di china menunjukkan bahawa anda mendengarbadan anda, anda mungkin perlu tidur tidak kerap atau setiap hari, tetapi jika anda mengambil satu nap biasa yang anda perlu lakukan setiap hari pada masa yang sama, sebaliknya anda mungkin mendapati sukar untuk tidur pada waktu malam. Mengambil tidur lebih lama boleh mengurangkan keinginan anda untuk berehat malam lagi. Walau bagaimanapun, apabila mengambil a nap, mencari tempatyang tenang di mana anda tidak akan terganggu dan anda akan berasa selesa berbaring. Gelap bilik anda kerana anda akan untuk biasa tidur sepanjang malam dan set penggera untuk anda dikehendaki bangun masa. Jika anda pernah mengalami keadaan seperti insomnia atau ' sleep apnea ' tidur, napping mungkin tidak dapat penyelesaian yang terbaik untuk anda.

Sebelum ini:Pesakit penyakit buah pinggang untuk mendapat tidur malam yang baik

Artikel seterusnya:Elakkan menahan untuk bercakap bagi penyakit buah pinggang penduduk

Tag: Buah pinggang penyakit Pesakit buah pinggang keletihan kelesuan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat