WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pesakit penyakit buah pinggang untuk mendapat tidur malam yang baik

2018-01-10 00:42

Pesakit penyakit buah pinggang untuk mendapat tidur malam yang baikCara semula jadi untuk pesakit penyakit ginjal kronik untuk mendapat tidur malam yang baik

Jika anda adalah pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang menderita dengan masalah tidur maka anda sudah tidak semata-mata. Keletihan, contoh adalah salah satu daripada gejala-gejala paling lazim peringkat 5 buah pinggang penyakit kronik (CKD), melibatkan kira-kira 70% daripada pesakit yang mungkin disebabkan oleh anemia dan gangguan tidur. Gangguan tidur yang berlaku dalam 45% hingga 80% daripada golongan peringkat akhir penyakit buah pinggang kronik (CKD). Gangguan tidur paling kerap adalah insomnia, ' sleep apnea ' tidur, Sindrom Kaki Resah dan pergerakan anggota badan secara berkala. Kekurangan tidurboleh menyebabkan kehilangan tenaga yang boleh mencetuskan masalah kemurungan. Pil tidur boleh membawa kelegaan jangka pendek tetapi remedi semulajadi boleh membantu anda secara aman melayang ke "Dreamland."

Mengandungi magnesium ke dalam diet anda adalah satu jalan yang doktor naturopathic yang paling suka untuk mengambil. Mineral ini membantu tubuh supaya lebih banyak serotonin yang seterusnya menghasilkan melatonin (kimia di dalam otak yang membantu badan berehat). Dos yang disyorkan ialah 200-300mg setiap hari. Walau bagaimanapun, anda perlu berbincang dengan anda Nephrologist sebelum memulakan apa-apa tambahan Magnesium. Manakala ujian pengamatan dan kecil Keratan mencadangkan bahawa pentadbiran luaran mungkin berguna sebagai pengikat fosfat dan mungkin mempunyai kesan perlindungan kardiovaskular, Magnesium baki masih buruk difahami pada pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir) ESRD).

Set penggera anda untuk pukul jika anda Pemancur yang lewat. Strategi ini akan membantu badan anda menyekat pengeluaran melatonin hormon tidur pada waktu siang dan lepaskannya lebih awal pada waktu malam supaya ia akan menjadi lebih mudah untuk tidur lebih cepat daripada kemudian. Tidur para saintis telah menemui bahawa orang tidur terbaik dengan tidur yang konsisten dan masa bangun. Snoozing lewat pada hujung minggu boleh mencipta satu bentuk jet lag dan keletihan dalam minggu ini.

Menjana sehingga katil anda di pagi hari boleh membuat semua perbezaan dalam kualiti tidur anda pada waktu malam, menurut Yayasan tidur Kebangsaan (NSF) hari pengundian bilik tidur. Majoriti responden merasakan bahawa bilik tidur yang bersih, kemas adalah penting untuk mendapat rehat malam yang baik kerana sebuah katil rapi dibuat kelihatan mengundang lebih banyak daripada satu dengan meliputi rumpled.

Bau bantal anda dengan Lavender. Anda hanya perlu beberapa titis wangian ini subur, biasa pada sapu tangan yang yang anda boleh melipatkan ke bantal anda. Lavender mempunyai reputasi yang mengiktirafkan sebagai penawar insomnia, kebimbangan, kemurungan dan kelesuan. Terhidu bau mempunyai kesan yang menenangkan, menenangkan dan sedative.

Berendam santai boleh berehat otot dan lebih rendah suhu badan, isyarat semulajadi untuk otak dan badan yang sudah tiba masanya untuk tidur anda. Beberapatitik minyak lavender itu boleh bekerja dengan sihir yang wangi di dalam tab mandi, terlalu!

Bersenam 150 minit seminggu antara 5 hingga 7 petang. Anda tidak perlu mempunyai latihan yang ketat pelan di gimnasium, sebaliknya mengira masa Bilakah anda hanya berjalan ke kedai runcit, menyapu rumah, atau anda mengangkat kaki. Apa pun ia mungkin, jika anda bersenam kemudian pada hari ia akan membuat anda terharu letih dan membolehkan tidur yang kukuh. Walaupun ia mungkin membantu anda berehat dan bersantai Elakkan bersenam dalam masa dua hingga tiga jam sebelum tidur kerana yang akan bangun anda bukan Penyewaan anda angin ke bawah.

Jika anda tidur dengan baik, anda akan cenderung untuk mengekalkan tekanan darah yang sesuai, langsing, sihat dan kurang menekankan daripada miskin itu. Anda adalah juga mungkin untuk hidup lebih lama dan mempunyai tahap yang lebih rendah daripada keradangan, penyakit jantung, angin ahmar, kencing manis, arthritis dan yang kurang risiko kemalangan kereta, mencadangkan NSF yang seharusnya PIKUL. KidneyBuzz.com percaya bahawa strategi ini akan memberikan anda kelebihan dalam Jabatan tidur dan mempunyai potensi untuk benar-benar berkesan bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Sebelum ini:EPO yang berbahaya untuk menderita dengan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Membantu mengurangkan keletihan dan kelesuan pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: tidur Pesakit penyakit ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat