WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

EPO yang berbahaya untuk menderita dengan penyakit buah pinggang kronik

2018-01-08 23:46

EPO yang berbahaya untuk menderita dengan penyakit buah pinggang kronikMengapa EPO boleh memudaratkan kepada individu-individu yang menderita dengan penyakit buah pinggang kronik

Ramai orang dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) seolah-olahberfikir bahawa kerana Epogen adalah baik bagi kamu, ia adalah tidak merbahaya. Ini bukanlah kes! Food and Drug Administration (FDA) memberi amaran bahawa Epogen (juga Procrit dan Aranesp) boleh menyebabkan Sawan, tekanan darah tinggi, sakit kepala, serangan jantung, strok atau kematian walaupun dalam orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Epogen adalah seorang lelaki dibuat bentuk sebatian semula jadi protein yang dipanggil Erythropoietin yang dihasilkan di buah pinggang dan merangsang penghasilan sel darah merah. Apabila buah pinggang gagal, jumlah Erythropoietin berkurangan di dalam badan. Selain itu, sel-sel darah merah boleh menurun oleh ubat-ubatan. Oleh yang demikian, Epogen digunakan untuk merawat anemia oleh merangsang pengeluaran sel darah merah.

Epogen dadah berguna tetapi harus tidak dipandang ringan. Ujian doktor pesakit-pesakit mereka Sabit (molekul dalam sel-sel darah merah yang membawa oksigen) peringkat dan menggunakan keputusan untuk melaraskan Epogen dos. Pada masa ini, mereka telah menetapkan satu matlamat 10 hingga 12 g/dL Sabit pada pesakit dengan CKD. Tetapi terdapat bukti-bukti baru yang menunjukkan pesakityang mencapai matlamat mungkin mempunyai risiko ketara meningkat kesan-kesan kesihatan yang negatif. Untuk meningkatkan keselamatan anda, anda mungkin perlu untuk menggunakan dos yang lebih rendah ketika membuat pemantauan Epogen dengan bersungguh-sungguh, dan sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi, penyakit jantung, kanser atau sebarang gangguan rampasan andamungkin tidak mampu untuk menggunakannya pada semua. Membincangkan isu ini dengan Nephrologist atau ahli farmasi anda untuk menimbang kemungkinan manfaat Epogen sebagai kaedah yang berkesan mengurangkan keperluan untuk transfusi sel darah merah terhadap meningkatkan risiko kesan-kesan sampingan kesihatan yang lebih serius.

Penggunaan Epogen adalah selamat jika diambil dengan tepat sebagaimana yang diarahkan oleh Nephrologist anda. Jika anda tidak pasti tentang arahan minta ahli farmasi, jururawat atau Nephrologist anda. FDA mengesyorkan anda mula menggunakan Epogen apabila tahap Sabit anda kurang daripada 10 g/dL dan jika tahap Sabit anda mencecah 11 g/dL, mengurangkan dos Epogen atau menghentikan rawatan anda semua bersama-sama atas nasihat Nephrologist anda.

Sebelum ini:Tetap cecair memuat menimbulkan buah pinggang penyakit pesakit

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang untuk mendapat tidur malam yang baik

Tag: penyakit buah pinggang kronik EPO

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat