WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Tetap cecair memuat menimbulkan buah pinggang penyakit pesakit

2018-01-08 23:34

Tetap cecair memuat menimbulkan buah pinggang penyakit pesakitRisiko kematian menimbulkan terlampau banyak cecair tetap dalam penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit pada dialisis

Kebanyakan pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan rawatan dialisis tahu bahawa mempunyai terlalu banyak air dalam badan mereka dipanggil cecair memuat (Hypervolemia). Pesakit harus menonton pengambilan cecair mereka kerana buah pinggang tidak lagi mampu untuk mengimbangkan paras cecairdi dalam badan. Walaupun ia adalah perkara biasa bagi kebanjiran cecair Dialisis pesakit menyebabkan ketidakselesaan, bengkak, rasa berat, dan sesak nafas - ramai pesakit tidak menyedari bahawa kerap berlaku elaun cecair yang disyorkan mereka meningkatkan risiko kematian (kematian), Menurut berita Nefrologi.

Penyelidik mendapati bahawa kumulatif (Jumlah sesuatu apabila ia semua ditambah bersama-sama) terlampau banyak cecair lebih daripada satu tahun meramalkan risiko kematian yang lebih tinggi daripada ukuran tunggal yang dibuat pada permulaan rawatan dialisis yang biasa. Oleh itu, minum terlalu banyak cecair antara rawatan dialisis mempunyai kesan lebih besar terhadap kesihatan pesakit daripada hanya berasa tidak selesa sehingga cecair yang dikeluarkan selepas rawatan mereka. Ini mungkin disebabkan oleh hakikat bahawa cecair tambahan yang boleh menjejaskan pesakit kadar jantung, otot jantung, dan boleh meningkatkan peluang untuk masalah jantung yang berlaku. Cuba tip-tip berikut untuk mengelakkan lebihan muatan cecair:

Track 1.) cecair anda. Sesetengah pesakit menggunakan visual untuk membantu mereka melihat berapa banyak cecair yang mereka sedang di. Mencari bekas bahawa anda boleh menanda atau menyimpan nota mental cecair bahawa engkau secara harian.

2.) mengikuti garis panduan cecair yang diberikan kepada anda oleh pasukan penjagaan kesihatan anda. Kebanyakan pesakit-pesakit dialisis memerlukan untuk menghadkan pengambilan cecair mereka untuk 32 auns sehari.

3.) Urus dahaga anda. Pakar diet anda boleh membantu anda mencari cara bagaimana untuk menguruskan dahaga anda seperti gula-gula keras tanpa gula, ais kerepek, atau anggur beku. Ini akan membantu anda mengelakkan minum terlalu banyak cecair antara rawatan dialisis.

4.) Urus natrium anda. Natrium dalam bentuk garam, menyebabkan badan anda untuk berpegang kepada air. Terlalu banyak garam dalam diet anda akan meningkatkan peluang anda terlampau banyak cecair dan membuat ia lebih sukar untuk keluarkan cecair dialisis.

Bagaimana anda mengurus had cecair anda dan mengelakkan bebanan? Berkongsi pengalaman dan pandangan anda dengan lebih 61,000 rakan-rakan yang akan senang buah pinggang hospital di china di Facebook (klik disini). Juga, mengikut lebih 160,000 + bulanan individu penonton yang melawat hospital buah pinggang di china secara tetap untuk berita harian yang terkini dan maklumat yang mengajar mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, dialisis, pemindahan buah pinggang, kencing manis dan darah tinggi bagaimana untuk lebih mengurus dan memajukan kehidupan mereka. Erica Ashley Jenkins (jururawat dialisis) berkata, "Hello saya hanya mahu untuk membiarkan anda tahu saya bekerja di sebuah klinik dialisis dan lebih separuh daripada klinik kami membaca Laman ini, kami menikmati segala-galanya yang anda meletakkan dan suka untuk mempunyai maklumat yang baru. Pesakit saya adalah sangat berterima kasih."

Sebelum ini:Pesakit penyakit ginjal mengelakkan risiko kegagalan jantung

Artikel seterusnya:EPO yang berbahaya untuk menderita dengan penyakit buah pinggang kronik

Tag: Cecair buah pinggang penyakit pesakit Dialisis pesakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat