WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kesan pesakit penyakit buah pinggang yang berkaitan dengan ubat-ubatan Statin

2018-01-07 23:22

Kesan pesakit penyakit buah pinggang yang berkaitan dengan ubat-ubatan StatinPesakit penyakit buah pinggang kronik boleh mengelakkan kesan negatif yang berkaitan dengan ubat-ubatan Statin

Kesan-kesan berfaedah statin (ubat yang mengurangkan jumlah kolesterol dan mengurangkan risiko serangan jantung atau strok) dalam penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit yang sangat kontroversi. Diberikan kepada ramai dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana mereka meningkatkan risiko penyakit jantung, senarai kesan negatif yang serius dari ubat-ubatan statin seolah-olah akan berkembang dan termasuk kehilangan ingatan, sakit otot, neuropati, keletihan, meningkatkan risiko kencing manis, sakit kemurungan dan artritis. Menurut satu kajian, sebahagian besar ujian dadah yang menunjukkan statin selamat telah dijalankan oleh pengilang-pengilang ubat-ubatan. Kebanyakan orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dijangka akan mengambil ubat-ubatan statin untuk seluruh kehidupan mereka yang boleh membuat kesan-kesan sampingan yang lebih sukar untuk menguruskan dan ia mungkin kelihatan seperti risiko melebihi manfaat daripada ubat kuat ini merendahkan kolesterol. Walau bagaimanapun, anda harus mempertimbangkan dengan risiko dan manfaat sebelum anda membincangkan pilihan alternatif dengan doktor anda.

Para penyelidik turut mendapati bahawa sementara statin muncul untuk membantu mengelak serangan jantung dan angin ahmar dalam sesetengah pesakit, tiada adalah semata-mata tidak cukup bukti untuk membuktikan bahawa orang-orang dengan tiada sejarah penyakit jantung dengan selamat boleh mengambil ubat-ubatan. Namun berjuta-juta agak hati orang-orang sihat, termasuk orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) preemptively yang ditetapkan statin oleh pasukan penjagaan kesihatan mereka. Amy Thompson, kanan jantung jururawat, Yayasan jantung British menambah, "Ia adalah tidak jelas sama ada statin memberikan apa-apa manfaat yang nyata bagi orang-orang tanpa jantung dan peredaran darah penyakit." Sekarang dia dan lain-lain akan menasihatkan orang ramai tanpa sebarang sejarah penyakit jantung untuk mengelakkan statin sama sekali. Walau bagaimanapun, individu dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) akan menghadapi risiko penyakit kardiovaskular yang memuncak dan satu kajian baru mendapati bahawa penggunaan Statin dikaitkan dengan lebih rendah ngeri penyakit jantung dan kematian pesakit-pesakit yang menjalani hemodialisis. Sama ada penemuan ini adalah hasil daripada masyarakat buah pinggang yang lebih besar masih belum ditentukan.

Ia tidak jelas apa yang menyebabkan statin kesan sampingan, tetapi ubat mungkin mempengaruhi bukan sahaja hati anda penghasilan kolesterol tetapi juga beberapa enzim dalam sel-sel otot yang boleh bertanggungjawab untuk sakit otot dan kelemahan. Untuk memerangi kesan-kesan sampingan yang negatif statin yang anda mungkin mahu untuk menurunkan atau beralih kepada ubat-ubatan statinyang lain. Ada kemungkinan bahawa satu statin tertentu mungkin menyebabkan kesan sampingan untuk anda semasa akan statin yang lain tidak. Di sisi lain, mengurangkan dos anda boleh mengurangkan gejala kesan sampingan anda, tetapi ia juga boleh mengurangkan gejala kolesterol yang mengurangkan faedah-faedah yang mempunyai ubat anda. Jadi Hospital buah pinggang di China mencadangkan bahawa anda berbincang dengan Nephrologist anda menukar ubat anda kepada satu lagi statin yang sama berkesan tetapi boleh diambil dalam dos yang lebih rendah.

Soalan tetap sama ada ubat-ubatan statin memberikan apa-apa manfaat sebenaruntuk anda. Mengikut kajian 2010, setiap serangan jantung yang didakwa dihalang oleh statin, dua orang yang mengalami kerosakan hati, kegagalan buah pinggang, katarak atau kelemahan otot ekstrim. Perubahan gaya hidup yang terbaik garis Pertahanan terhadap kolesterol tinggi, tetapi bagi ramai orang dengan kronik buah pinggang penyakit (CKD) mengekalkan konsisten diet, mengawal berat badan, dan program senaman yang sering teruk mencabar dan sekali gus tidak mencukupi merendahkan kolesterol. Jika anda sedang mempertimbangkan menghentikan penggunaan statin, kemudian berbincang dengan Nephrologist anda tentang keberkesanan lain-lain ubat statin kolesterol seperti perencat penyerapan kolesterol yang boleh membantu anda mengelakkan untuk mengambil ubat statin.

Sebelum ini:Kadar kematian selepas serangan jantung menurun dalam penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit ginjal mengelakkan risiko kegagalan jantung

Tag: penyakit buah pinggang Rawatan rawatan ubat-ubatan Statin

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat