WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kadar kematian selepas serangan jantung menurun dalam penyakit buah pinggang

2018-01-07 23:15

Kadar kematian selepas serangan jantung menurun dalam penyakit buah pinggangMengapa Adakah kadar kematian selepas serangan jantung berkurangan dalam masyarakat penyakit buah pinggang kronik?

Ada yang "kematian mengagumkan pengurangan" pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) selepas mengalami infarksi miokardium (serangan jantung), mencadangkan penyelidik. Ini akan datang dialu-alukan berita pesakit CKD yang dikenal pasti sebagai sangat mudah terdedah kepada serangan jantung dan komplikasi kardiovaskular lain.

Sepanjang dua puluh empat tahun kajian mendapati bahawa risiko kematian di CKD peringkat 4-5, satu bulan selepas serangan jantung menurun sebanyak 67% dengan pengurangan lima tahun bagi peringkat 4 4% dan Fasa 5 sebanyak 10%. Antara individu dengan CKD peringkat 2 dan 3, risiko kematian mereka jangka panjang menurun sebanyak 15% dan 20%.

Dekad kebelakangan ini telah membawa kepada penambahbaikan utama dalam bagaimana serangan jantung dilayan. Kaedah yang agak baru seperti terapi Thrombolytic (penggunaan ubat-ubatan yang membubarkan darah beku) dan campurtangan koronari Percutaneous utama (prosedur yang digunakan untuk merawat arteri koronari narrowed) mungkin sebab utama hati selepas meningkat dengan ketara menyerang kelangsungan hidup dalam mereka yang mempunyai penyakitbuah pinggang kronik CKD.

Walaupun kematian selepas serangan jantung telah merosot kalangan individu yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik CKD dalam beberapa dekad yang masih ada peningkatan risiko serangan jantung kematian di kalangan pesakit buah pinggang kronik penyakit CKD berbanding dengan masyarakat umum. Satu kajian mendapati mereka yang mempunyai tahap 4 dan 5 CKD penyakit buah pinggang kronik telah lapan kali ganda lebih tinggi lima tahun kematian risiko yang jika dibandingkan dengan individu dengan fungsi buah pinggang yang normal. Jadi buah pinggang hospital di china menggesa anda untuk terus berhati-hati mengawasi dan menjaga kesihatan jantung anda dengan senaman yang terurus, diet yang betul dan mengambil ubat anda ditetapkan.

Sebelum ini:Pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit mengelakkan kecederaan serius

Artikel seterusnya:Kesan pesakit penyakit buah pinggang yang berkaitan dengan ubat-ubatan Statin

Tag: tanda-tanda penyakit buah pinggang Penyakit jantung hati

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat