WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit mengelakkan kecederaan serius

2018-01-03 23:44

Pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit mengelakkan kecederaan seriusSesetengah orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) mempunyai kebimbangan tentang pembekuan darah, dan berasakan begitu kerana kajian yang dijalankan oleh jurnal Persatuan Amerika Nefrologi apabila pesakit mengalami tekanan darah rendah semasa dialisis rawatan untuk kegagalan buah pinggang, mereka yang ditempatkan di peningkatan risiko pembekuan darah. Menurut Kesihatan Harvard, "Embolisme pulmonari (arteri yang tersumbat) membunuh kira-kira satu dalam lima orang yang memiliki satu."

Secara amnya, risiko-risiko seperti darah beku menyekat arteri dan urat-urat boleh menghentikan darah daripada mengalir secara semulajadi seluruh badan. Ini adalah sangat berbahaya kerana jika darah tidak sampai ke otak, ia boleh menyebabkan kerosakan otak, strok, hipertensi (darah tinggi), serangan jantung dan lain-lain kesan sampingan yang berbahaya. Darah beku bermula kecil tetapi boleh menyebabkan masalah besar. Oleh itu, jika anda merupakan pesakit CKD, terutamanya yang mengalami dialisis, anda akan mahu untuk pastikan anda melakukan segala-galanya yang anda boleh mengelakkan pembekuan darah.

Isu hanya diburukkan lagi oleh cuti yang menyebabkan ramai orang untuk menduduki peperiksaan jam memandu atau melayang di persekitaran untuk melihat keluarga dan sahabat handai. Ini meletakkan individu, khusus mereka yang CKD, pada meningkatkan risiko untuk membentuk darah beku di kaki atau tangan

(Kaedah temubual mendalam urat). Omega 3 ikan minyak boleh digunakan sebagai satu cara yang berkesan dan semulajadi bagi mereka yang mempunyai CKD untuk mengurangkan pembekuan darah. Ini adalah kerana minyak omega 3 ikan darah yang nipis dan boleh break-up atau berhenti beku daripada terbentuk sepenuhnya. Jadi ini mungkin menjadi makanan tambahan yang baik untuk menambah diet anda, terutamanya jika anda sedang menjalani dialisis. Walau bagaimanapun, KidneyBuzz.com sangat mengesyorkan bahawa anda berbincang perkara ini dengan pakar pemakanan anda sebelum mengambil sebarang suplemen. Juga ambil perhatian bahawa dengan makan lemak ikan seperti salmon, mackerel atau tuna yang anda boleh mendapatkan omega 3 dalam sistem anda lebih semulajadi.

Untuk mengelakkan kaunseling pesakit anda perlu juga menggerakkan kaki andasering. Sama ada anda berada dalam kereta, kapal terbang atau menjalankan rawatan dialisis, cuba meregangkan kaki anda dan simpannya uncrossed untuk mengelakkan kebanjiran. Satu peraturan yang baik adalah untuk bangun setiap dua jam, jika anda boleh. Pada masa-masa ini adalah tidak mungkin, seperti dalam sesetengah rawatan dialisis, tetapi anda masih boleh melakukan pusingan Lif atau menggunakan kitaran yang tidak bergerak (peddles sahaja).

Jika anda baru sahaja pembedahan, hospital buah pinggang di china menggalakkan anda untuk menyemak dengan doktor anda tentang sebarang risiko yang anda mungkin mempunyai perjalanan. Selain itu, apa-apa bengkak yang tidak dapat dijelaskan mungkin disebabkan oleh beku dan anda perlu menyemak diri anda ke dalam sebuah bilik kecemasan atau kemudahan jagaan segera dengan serta-merta. Langkah-langkah pencegahan yang mudah boleh pergi jauh dalam mengekalkan anda di Kesihatan puncak peribadi anda.

Sebelum ini:Gatal-gatal pada Fistula akses dan pesakit penyakit ginjal kronik

Artikel seterusnya:Kadar kematian selepas serangan jantung menurun dalam penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik rawatan Mengelakkan kecederaan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat