WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Gatal-gatal pada Fistula akses dan pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-03 23:18

Gatal-gatal pada Fistula akses dan pesakit penyakit ginjal kronik"Selama sebulan Laman fistula saya telah telah gatal-gatal seperti orang gila, tapiaku takut untuk mencalarkan kerana ia mungkin boleh dijangkiti. Apa yang bolehsaya lakukan?" Ramai orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang menjalankan hemodialisis (HD) mengalami kegatalan kedua-duanya pada masa apabila jarum yang dimasukkan ke dalam lengan mereka serta lama selepas rawatan mereka telah berakhir. Anda tidak perlu menggaru gatal untuk halaman anda kerana ia mudah menjadi dijangkiti, tetapi terdapat cara lain untuk membetulkankerengsaan.

Jika anda perhatikan bahawa halaman AV Fistula anda dan kawasan sekelilingnyaadalah konsisten gatal-gatal, merah atau kulit anda mula peal, anda mungkin mengalami reaksi alahan dari pita yang digunakan. Bercakap dengan staf dialisis atau Nephrologists anda cuba jenis pita. Kadang-kadang gam pada pita boleh menyebabkan tindak balas negatif selepas menyentuh kulit sensitif bagi suatu tempohmasa.

Walaupun meletakkan membentang ' proposal ' ke atas tapak jarum telah dikenali untuk menawarkan sedikit kelegaan, sesetengah mencadangkan bahawa pita kertas hypoallergenic menyebabkan kurang kemerahan dan kerengsaan daripada setaraf plastik. Yang lain berkata bahawa sukan Balut "tidak silap mata" untuk mereka. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes pesakit masih mengalami gatal-gatal. Jika ya, bercakap dengan Nephrologists anda tentang menggunakan Aqueous Cream (pelembap yang digunakan untuk merawat kerengsaan kulit) melalui laman web fistual. Ia dikatakan untuk melegakan gatal-gatal serta-merta.

Jika anda mengalami kerengsaan manakala elektrod ke dialisis anda mungkin membetulkan masalah dengan menggunakan krim Lodicaine atau mengambil Benadryl seperti yang ditetapkan oleh Nephrologists anda. Neuropathic (saraf) sakit difistula anda juga boleh merasa seperti dengan kurap atau kejutan jika saraf terjejas apabila fistula anda sedang digunakan. Dengan bercakap dengan pasukan penjagaan kesihatan anda, anda boleh ditetapkan ubat-ubatan seperti Gapapentin, supaya anda tidak lagi mengalami masalah.

Sebelum ini:Ubat-ubatan rambut kehilangan kerja pesakit penyakit buah pinggang kronik dan kaedah pembetulan

Artikel seterusnya:Pesakit buah pinggang kronik (CKD) penyakit mengelakkan kecederaan serius

Tag: penyakit buah pinggang kronik gejala-gejala Gatal-gatal Fistula

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat