WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Ubat-ubatan penyakit buah pinggang kronik: Alzheimer boleh meningkatkan risiko

2018-01-03 23:09

Ubat-ubatan penyakit buah pinggang kronik: Alzheimer boleh meningkatkan risikoBerita besar adalah hanya dikeluarkan oleh jurnal Persatuan Perubatan Amerika yang diterbitkan sebuah Universiti Washington Sekolah Pengajian farmasi yang ditemui ubat-ubatan yang Anticholinergic (antihistamin tidur aids, antidepresan, ubat-ubatan kardiovaskular, ubat-ubatan gastrousus dan penenang otot) seperti Benadryl dan Nytol ketara boleh meningkatkan risiko untuk membentuk Penyakit Alzheimer dan lain-lain penyakit Dementia.

Benadryl khusus digunakan secara kerap oleh ramai pesakit dalam komuniti penyakit buah pinggang kronik kerana pelbagai komplikasi yang berkaitan dengan penyakit itu sendiri serta dialisis untuk membetulkan: gatal-gatal, tidur cabaran, reaksi alahan, dan menyelesaikan saraf daripada kebimbangan yang berkaitan dengan rawatan dialisis. Manakala Benadryl diambil melalui lisan atau larutan (IV) rawatan, ramai pesakit menjadi bergantung kepada ubat-ubatan dan mengambil ia kerap semasa dialisis atau setiap malam untuk tidur.

Bagi mereka yang mengambil dos tertinggi (4mg sehari) ubat-ubatan Anticholinergic untuk masa yang lama (3 tahun atau lebih), risiko relatif Dementia telah meningkat sebanyak 54% berbanding pengguna. Berdasarkan maklumbalas daripada para penonton kami, banyak penyakit buah pinggang yang kronik pesakit, khususnya mereka yang mengalami dialisis membawa 25mg (pil 1) ke 50mg (pil 2) Benadryl tiga hari seminggu atau lebih.

Walaupun sambungan antara ubat-ubatan Anticholinergic seperti Benadryl dan Dementia seperti Alzheimer tidak jelas; salah satu sebab boleh menjadi hakikat bahawa ubat-ubatan boleh menyebabkan kekurangan Acetylcholine (sistem saraf kimia pemancar). Anticholinergic dadah juga dikenali untuk meningkatkan tahap protein Beta-Amyloid (asid amino) yang merupakan satu lagi ciri Alzheimer.

Penyelidik, Walau bagaimanapun, berhati-hati penyakit buah pinggang kronik dan pesakit-pesakit dialisis, "tiada siapa harus berhenti mengambil terapi bila-bila tanpa perundingan pembekal penjagaan kesihatan mereka." Oleh itu, penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit perlu berbincang alternatif kepada dos tinggi Benadryl ubat-ubatan seperti amalan mengurangkan kebimbangan seperti mendengar muzik semasa rawatan dengan Nephrologists mereka. Juga, mempertimbangkan pengganti terapi disediakan yang tidak mempunyai kesan-kesan Anticholinergic seperti antidepresan Serotonin terpilih Re-penyerapan penindas (SSRI) (Prozac) dan antihistamin baru seperti Claritin yang berfungsi baik untuk melegakan gejala berbeza jenis-jenis alahan, kebimbangan dan komplikasi jantung.

Sebelum ini:Alahan akan memandu sebuah penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit gila enam penyelesaian

Artikel seterusnya:Ubat-ubatan rambut kehilangan kerja pesakit penyakit buah pinggang kronik dan kaedah pembetulan

Tag: gejala ubat-ubatan Alzheimer penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat