WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Penyakit buah pinggang kronik & pesakit dialisis boleh mencuci tangan mereka semua salah

2018-01-03 22:46

Penyakit buah pinggang kronik & pesakit dialisis boleh mencuci tangan mereka semua salahSeperti kebanyakan penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit tahu, menghalang tangan mereka bersih adalah salah satu langkah yang paling penting yang boleh diambil untuk mengelakkan daripada mendapat sakit dan menyebarkan kuman. Banyak penyakit dan syarat-syarat berkontrak semata-mata kerana individu atau penjaga mereka tidak mencuci tangan mereka dengan betul. Ini adalahterutamanya berbahaya bagi pesakit penyakit buah pinggang kronik yang menjalankan dialisis kerana sistem imun mereka akan melemahkan dan jangkitan akaunkira-kira dua puluh peratus (20%) daripada jumlah keseluruhan mortaliti (kematian), sebagaimana yang dilaporkan oleh jurnal klinikal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat. Oleh itu, bagaimana boleh pesakit mencuci tangan mereka untuk melindungi diri mereka lebih baik dan membantu meningkatkan panjang umur mereka dengan membataskan jangkitan?

Menurut Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC), "najis (tahi) daripada orang atau haiwan adalah merupakan sumber kuman" seperti Salmonella, E. coli O157, Norovirus dan Methicillin tahan Staphylococcus Aureus (MRSA) yang menyebabkan kesihatan yang lebih serius komplikasi dan boleh juga mengancam nyawa pesakit penyakit buah pinggang kronik dan dialisis. CDC menjelaskan bahawa jenis kuman boleh mendapatkan ke tangan selepas menggunakan tandas orang atau menukar lampin seorang, tetapi juga dengan cara yang kurang jelas, seperti selepas mengendalikan daging mentah yang mempunyai jumlah haiwan najis yang tidak kelihatan padanya. Kuman boleh juga mendapatkan ke tangan jika orang sentuh apa-apa objek yang mempunyai kuman di atasnya kerana seseorang coughed atau sneezed di atasnya atau telah disentuh oleh beberapa objek lain yang tercemar. Apabila kuman ini menumpukan kepada tangan dan tidak sepenuhnya dibasuh, mereka dapat disampaikan dari seorang ke seorang dan membuat orang sakit.

Ramai individu percaya bahawa membasuh tangan mereka adalah cukup jelas dan mudah: letakkan sedikit sabun di atas pohon anda, rub mereka bersama, basuhdan kering. "Namun jika anda mensasarkan untuk menyingkirkan bakteria seberapa banyak yang mungkin, anda telah telah mencuci tangan anda semua salah," kata Dier Arden (wartawan Amerika Syarikat semalam berita). Penyelidik telah mendapati bahawa mencuci dengan betul memerlukan satu proses yang lebih intensif enam (6) langkah Tempahan:

1.) basah tangan dan menggunakan Sabun atau tangan sanitizer. RUB sawit bersama-sama sehingga sabun bubbly (lathered).

2.) rub sawit setiap ke atas daripada sisi lain.

3.) kemudian rub antara jari-jari pada tangan setiap.

4.) rub belakang jari-jari anda terhadap sawit berlawanan manakala bulatan yang saling bertaut jari-jari anda.

5.) clasp anda ibu jari kiri pada sawit kanannya dan gosokkan di sebuah gerakan putaran, anda kemudian bertukar tangan dan melaksanakan langkah yang sama.

6.) menjalankan putaran menggosok ke belakang dan ke hadapan sambil clasping jari-jari tangan kanan sawit sebelah kiri dan sebaliknya.

Penyelidik di Glasgow Caledonian University telah mendapati bahawa teknik enam langkah tangan-kebersihan ini disyorkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia adalah hampir empat - kali lebih berkesan daripada tangan standard basuh prosedur. Pesakit-pesakit dialisis dan penyakit buah pinggang yang kronik akan berbuat baik untuk mencetak artikel ini atau menyalin proses enam langkah dan menggalakkan mereka ahli keluarga, rakan-rakan dan juga penjagaan kesihatan profesional untuk mengikuti langkah-langkah untuk yang terbaik dari keupayaan mereka. Menghadkan kuman dapat meningkatkan kualiti hidup pesakit (mengelakkan rasa sakit dan hospitalizations) serta bantuan untuk meningkatkan jangka hayat.

Bagaimana anda boleh mengehadkan mengambil kuman dan jangkitan? Kira pandangan anda. Berkongsi jawapan anda dengan lebih daripada rakan-rakan 38,500 di KidneyBuzz.com Facebook Fan Page (klik disini). Seperti halaman semasa anda berada di sana. Layari KidneyBuzz.com (1.2 juta penonton dalam tempoh 12 bulan yang lalu) setiap hari untuk berbuka berita dan maklumat yang mengajar mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik, dialisis, pemindahan buah pinggang, kencing manis dan tekanan darah tinggi bagaimana untuk mengurus dan memajukan kehidupan mereka.

Sebelum ini:Adakah anda tahu menilai fungsi buah pinggang

Artikel seterusnya:Alahan akan memandu sebuah penyakit buah pinggang kronik dan Dialisis pesakit gila enam penyelesaian

Tag: Dialysis Gejala-gejala penyakit ginjal kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat