WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Bagaimana jika saya mempunyai penyakit buah pinggang kronik tahap 3?

2018-01-01 22:06

Bagaimana jika saya mempunyai penyakit buah pinggang kronik tahap 3?penyakit buah pinggang kronik tahap 3 bermaksud sederhana CKD. Ini selalunyabermakna bahawa anda tidak perlu untuk melihat pakar buah pinggang tetapi doktor anda akan perlu untuk melihat anda secara tetap untuk memantau, termasuk ujian darah dan air kencing.

Anda mungkin perlu rawatan untuk mengurangkan risiko anda berjalan lancar untuk disease(CKD) buah pinggang kronik yang lebih teruk. Anda akan mungkin juga perlu rawatan lain untuk mengurangkan risiko masalah-masalah lain, penyakit kardiovaskular terutamanya (lihat di bawah).

Walau bagaimanapun jika ujian darah dan air kencing yang kerap menunjukkan disease(CKD) kronik buah pinggang anda sedang ke peringkat 4 kemudian anda biasanya perlu dirujuk kepada pakar buah pinggang untuk mempertimbangkan penilaian dan rawatan.

Kronik penyakit buah pinggang peringkat 3 ke 4 – lanjutan kronik buah pinggang secara

Gejala fizikal. Anda mungkin masih berasa benar-benar normal pada peringkat ini, atau anda mungkin mula mengalami satu atau lebih daripada simptom yang berikut:

Serum creatinine. Serum creatinine akan lebih tinggi (menunjukkan kurang daripada fungsi buah pinggang 30%)

Keletihan atau kelesuan

Puffiness atau bengkak (jelas di tangan atau kaki dan buku lali, tetapi puffiness yang sering mula-mula dapat dilihat pada mata).

Sakit belakang. Sakit belakang penyakit buah pinggang kronik biasanya dirasai sebagai a sakit membosankan di mana sahaja di bahagian pertengahan-ke-bawahdi belakang, di satu sisi atau yang lain-ini kadang-kadang dirujuk sebagai sakit rusuk atau loin kesakitan.

Selera makan. Perubahan dalam selera makan atau makan corak. Makanan bolehmula merasa "lucu."

Air kencing. Perubahan dalam membuang air kecil (Jumlah, warna, frekuensi). Air kencing mungkin malah kelihatan sangat jelas pada ketika ini, dan bukannya luar biasa. Ini adalah kerana sedikit benar-benar sedang ditapis ke dalamnya oleh buah pinggang anda. Sebelum ini proteinuria tinggi dan/atau hematuria sebenarnyamenggalakkan.

Tekanan darah. Tekanan darah tinggi (juga dirujuk sebagai tekanan darah tinggi).

Sistem penghadaman. Penghadaman yang lemah (darjah gastroparesis, yang bermaksud bahawa penghadaman diperlahankan yang berbeza).

Sebelum ini:Apakah peringkat penyakit buah pinggang kronik?

Artikel seterusnya:Apakah yang menyebabkan penyakit buah pinggang kronik?

Tag: penyakit buah pinggang kronik tahap 3

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat