WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah peringkat penyakit buah pinggang kronik?

2018-01-01 22:03

Apakah peringkat penyakit buah pinggang kronik?CKD dikesan oleh eGFR itu dan faktor-faktor lain, dan dibahagikan kepada lima peringkat:

Peringkat penyakit buah pinggang kronik dan eGFR ml/min/1.73 m

Peringkat 1 penyakit buah pinggang kronik

: eGFR dalam menunjukkan fungsi buah pinggang yang normal tetapi anda sudah diketahui mempunyai beberapa kerosakan buah pinggang atau penyakit. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai beberapa protein atau darah dalam air kencing, keabnormalan anda buah pinggang, keradangan buah pinggang dan sebagainya.

GFR adalah 90 atau lebih

Peringkat 2 penyakit buah pinggang kronik

: mengurangkan sedikit fungsi buah pinggang dan anda sudah diketahui mempunyai beberapa kerosakan buah pinggang atau penyakit. Orang yang eGFR 60-89tanpa sebarang kerosakan buah pinggang yang dikenali atau penyakit dianggaptidak mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD).

GFR adalah 60 ke 89

Peringkat 3 penyakit ginjal kronik

: sederhana berkurangan fungsi buah pinggang. (Dengan atau tanpa penyakit buah pinggang yang dikenali. For example, seorang warga tua dengan penuaan buah pinggang mungkin telah mengurangkan fungsi buah pinggang tanpa penyakit buah pinggang dikenali yang tertentu.)

GFR adalah 45-59 (3A penyakit buah pinggang kronik)

GFR adalah 30 hingga 44 (3B penyakit buah pinggang kronik)

Peringkat 4 penyakit buah pinggang kronik

: mengurangkan kehilangan fungsi buah pinggang. (Dengan atau tanpa penyakitbuah pinggang dikenali.) GFR adalah 15-29

Peringkat 5 penyakit ginjal kronik

: sangat teruk mengurangkan fungsi buah pinggang. Ini kadang-kadang dipanggil kegagalan buah pinggang peringkat akhir atau ditubuhkan kegagalan buah pinggang.

GFR adalah kurang daripada 15

Nota: ia adalah perkara biasa bagi eGFR anda untuk menukar sedikit daripada satu pengukuran seterusnya. Kadangkala perubahan ini sebenarnya mungkin cukupbesar untuk bergerak dari satu peringkat CKD yang lain dan kemudian kembali lagi. Walau bagaimanapun, selagi eGFR anda tidak mendapat secara beransur-ansur lebih teruk lagi, ia adalah nilai purata yang paling penting.

Sebelum ini:Apakah tanda-tanda penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Bagaimana jika saya mempunyai penyakit buah pinggang kronik tahap 3?

Tag: penyakit buah pinggang kronik peringkat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat