WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah tanda-tanda penyakit buah pinggang kronik

2018-01-01 22:00

Apakah tanda-tanda penyakit buah pinggang kronikAnda tidak akan merasa kurang sihat atau mempunyai gejala-gejala dengan ringan ke sederhana CKD - iaitu peringkat 1 hingga 3. (Walau bagaimanapun, mungkin ada tanda-tanda keadaan asas seperti sakit buah pinggang dengan keadaan buah pinggang tertentu.) CKD biasanya didiagnosis dengan ujian eGFR sebelum membangunkan apa-apa gejala.

Gejala-gejala cenderung untuk membangunkan apabila CKD menjadi teruk (peringkat 4) atau lebih teruk. Gejala-gejala pada pertama cenderung menjadi samar-samar dan nonspecific, seperti berasa letih, mempunyai tenaga kurang daripada biasa dan tak sihat. Dengan lebih teruk CKD, gejala-gejala yang boleh membangunkan termasuklah:

Kesukaran berfikir dengan jelas.

Kurang selera makan.

Penurunan berat badan.

Kulit kering, gatal.

Kekejangan otot.

Retensi cecair yang menyebabkan bengkak kaki dan pergelangan kaki.

Puffiness sekeliling mata.

Perlu dapat membuang air kecil lebih kerap daripada biasa.

Menjadi pucat kerana anemia.

Berasa sakit.

Jika fungsi buah pinggang tolak ke tahap 4 atau 5 maka pelbagai masalah lain boleh membangunkan - sebagai contoh, anemia dan ketidakseimbangan kalsium, fosfat dan bahan kimia lain dalam aliran darah. Ini boleh menyebabkan pelbagai gejala seperti keletihan disebabkan oleh anemia, dan penipisan tulang atau patahdisebabkan oleh ketidakseimbangan kalsium dan fosfat. Kegagalan buah pinggang peringkat akhir (peringkat 5) adalah akhirnya mati melainkan jika dirawat.

Sebelum ini:Bagaimana penyakit buah pinggang kronik dikesan?

Artikel seterusnya:Apakah peringkat penyakit buah pinggang kronik?

Tag: penyakit buah pinggang kronik gejala-gejala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat