WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apa itu penyakit buah pinggang kronik?

2018-01-01 21:57

Apa itu penyakit buah pinggang kronik?Adakah buah pinggang kronik (CKD) penyakit bermakna buah pinggang anda tidak bekerja serta mereka sekali. Pelbagai keadaan boleh menyebabkan CKD. Keterukan boleh berbeza-beza tetapi kebanyakan kes yang ringan atau sederhana, berlaku pada orang tua, tidak menyebabkan gejala-gejala dan cenderung untuk menjadi lebih teruk secara beransur-ansur lebih bulan atau tahun.

Penyakit buah pinggang kronik (CKD) bermaksud bahawa buah pinggang anda berpenyakit atau rosak dalam beberapa cara, atau akan penuaan. Hasilnya, buah pinggang anda mungkin tidak akan berfungsi serta dulu. Jadi, pelbagai fungsi buah pinggang, seperti yang dijelaskan dalam bahagian yang terdahulu, boleh terjejas. Berbagai-bagai keadaan yang boleh menyebabkan CKD (lihat kemudian). Lihat risalah berasingan yang dipanggil The buah pinggang dan salur kencing.

Kronik bermaksud berterusan, berterusan dan jangka panjang. Ia tidak bermaknateruk seperti sesetengah orang fikirkan. Anda boleh mempunyai penyakit kronikringan. Ramai orang mempunyai penyakit buah pinggang kronik yang ringan (CKD).

CKD digunakan untuk dihubungi kegagalan buah pinggang yang kronik tetapi penyakit buah pinggang kronik (CKD) adalah satu istilah yang lebih baik, sebagai kegagalan perkataan membayangkan bahawa buah pinggang benar-benar telah berhenti kerja. Dalam kebanyakan kes penyakit buah pinggang kronik (CKD) ini adalah tidak begitu. Dalam kebanyakan orang yang mempunyai CKD terdapat hanya ringan atau sederhana pengurangan dalam fungsi buah pinggang, yang biasanya tidak menyebabkan gejala, dan buah pinggang tidak 'gagal'.

Sebelum ini:Renal Biopsy: Kontra-indikasi dan langkah berjaga-jaga

Artikel seterusnya:Bagaimana penyakit buah pinggang kronik dikesan?

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat