WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Renal Biopsy: Kontra-indikasi dan langkah berjaga-jaga

2017-12-29 22:30

Renal Biopsy: Kontra-indikasi dan langkah berjaga-jagaBiopsy harus dielakkan dalam pesakit-pesakit dengan buah pinggang dihalang, nephropathy refluks dan buah pinggang dengan percanggahan yang ketara dalam saiz dan fungsi seperti yang dinilai oleh kajian radionuklid.

Percutaneous renal biopsy sekiranya tidak dilaksanakan pada pesakit dengan penyakit ginjal polycystic.

Pesakit-pesakit dengan buah pinggang rakyat jelata (seperti tumor atau sista) hanya perlu biopsied di bawah visi langsung, melalui ultrasound, imbasan CT atau biopsy pembedahan terbuka.

Buah pinggang pesakit dengan penjara (atau penjara yang berfungsi) biasanya akan dipertimbangkan untuk biopsy pembedahan terbuka.

Tidak terkawal hipertensi atau pencampuran kecacatan - contohnya, menyatakan: tekanan darah perlu dikawal dan pembekuan keabnormalan diperbetulkan sebelum biopsy.

Pesakit yang menghidapi penyakit kronik buah pinggang dan buah pinggang bilaterally kecil, shrunken tidak perlu menjalani biopsy. Teknik ini maka sangat sukardan penampilan biopsy adalah sangat tidak memberi sebarang manfaat untuk pengurusan klinikal.

Percutaneous biopsy ginjal tidak dapat dilakukan pada pesakit dengan pyelonephritis akut yang tidak dirawat, kerana risiko mendapat nanah perinephric.

Kadar komplikasi akan meningkat pada pesakit dengan kedua-dua penyakit buah pinggang akut dan kronik.

Jika kedua-dua buah pinggang adalah kecil, seperti glomerulonephritis kronik, maka risiko yang biasanya melebihi manfaat.

Uraemia memanjangkan masa yang berdarah, walaupun apabila skrin pembekuan adalah normal.

Risiko pendarahan uraemic boleh sekurang-kurangnya sebahagiannya dirawat sebelum biopsy oleh dialisis untuk memperbaiki fungsi platelet, pembetulan haematocrit itu dan apa-apa kecacatan pembekuan yang asas, dan memberikan satu infusi DDAVP® (desmopressin) sebelum ini tatacara.

Pendarahan adalah lebih cenderung berlaku pada pesakit dengan tekanan darah tinggi tidak terkawal, gangguan pembekuan keturunan atau diperoleh, amyloid ginjal dan polyarteritis nodosa, dan pada mereka yang mengambil anticoagulantsatau ejen-ejen anti-platlet.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang dan Biopsy buah pinggang

Artikel seterusnya:Apa itu penyakit buah pinggang kronik?

Tag: penyakit buah pinggang Biopsy ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat