WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Kehamilan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang sedia ada

2017-12-29 22:26

Kehamilan pada pesakit dengan penyakit buah pinggang yang sedia adaWanita dengan penyakit buah pinggang yang sedang mempertimbangkan kehamilan perlu diberi penilaian pra kehamilan dan kaunseling oleh pasukan pelbagaidisiplin (yang harus merangkumi Pakar Perbidanan, pakar perubatan buah pinggang/Obstetrik dan bidan pakar).

Bagi wanita dengan normal atau hanya sedikit menurun pra kehamilan buah pinggang fungsi (serum creatinine di bawah 125 μmol/L), emotional hasil adalah biasanya berjaya tanpa kesan buruk kursus jangka panjang penyakit mereka; Walau bagaimanapun, terdapat peningkatan risiko komplikasi pranatal seperti hipertensi dan praeklampsia (lihat artikel berasingan tekanan darah tinggi semasa hamil).

Wanita dengan kemerosotan buah pinggang yang lebih teruk akan lebih cenderung untuk mengalami tekanan darah tinggi, buruh praeklampsia atau pra-matang,dan untuk mempunyai bayi kecil, keguguran atau tidak boleh kemerosotan dalam fungsi buah pinggang dalam jangka masa panjang. [1]

Kehamilan adalah sangat luar biasa di kalangan wanita dengan penyakit buah pinggang peringkat terakhir dialisis, untuk pelbagai sebab; Kebanyakan wanita itu tidak subur. Kesuburan sering kembali dengan cepat selepas pemindahan ginjal yang berjaya.

Jika wanita mengalami dialisis hamil, hasil adalah biasanya miskin dengan risiko keguguran, bayi yang kecil, tekanan darah tinggi yang teruk dan prematurity yangsangat tinggi. [4] peningkatan 50% dialisis diperlukan. Hasil kelahiran hidup hanyalah kira-kira 50%. Hasilnya adalah lebih baik bagi orang-orang dengan pemindahan buah pinggang.

Ubat-ubatan, terutama antihipertensi ejen, hendaklah dinilai di kalangan wanitadengan penyakit buah pinggang yang ingin hamil. Prednisolone, ciclosporin, azathioprine dan tacrolimus tidak kelihatan akan dikaitkan dengan keabnormalan janin dan tidak boleh dihentikan semasa hamil.

Di kalangan wanita hamil dengan penyakit buah pinggang, tekanan darah sasaran harus di bawah 140/90 mm Hg.

Wanita dengan penyakit buah pinggang perlu diberi dos rendah aspirin sebagaiprophylaxis terhadap praeklampsia, dengan rawatan bermula dalam trimester pertama.

Kehamilan-berpunca dari penyakit buah pinggang

Wanita dijumpai, atau disyaki mempunyai, penyakit buah pinggang ibu mengandung harus dirujuk kepada nephrologist yang.

Kehamilan itu sendiri boleh menyebabkan kecederaan akut buah pinggang dan penyakit buah pinggang boleh menunjukkan buat pertama kalinya semasa mengandung.

Kecederaan buah pinggang akut semasa hamil mungkin disebabkan oleh pelbagai sebab, termasuk:

Septicaemia - contohnya, pengguguran septik, pyelonephritis.

Haemolysis - contohnya, krisis sickling, malaria.

Hypovolaemia - contohnya, praeklampsia, pendarahan antepartum, intrapartumatau pendarahan selepas bersalin, disebarkan intravascular pembekuan (DIC), pengguguran.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang ibu mengandung

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang dan Biopsy buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Semasa hamil

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat