WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Bagaimana untuk mencegah penyakit buah pinggang?

2017-12-24 22:47

Bagaimana untuk mencegah penyakit buah pinggang?Buah pinggang telah berkuasa pampasan di peringkat awal buah pinggang luka, pesakit mungkin tidak ada tanda-tanda yang jelas, walaupun sesetengah pesakit mengalami sakit pinggang, bengkak, kurang selera makan dan ketidakselesaan lain-lain,mereka Tetapkan orang-orang gejala untuk kerja keras. Walau bagaimanapun, apabila orang muncul hipertensi, anemia dan lain-lain gejala, dan kemudian pergi ke hospital untuk rawatan doktor segera, pada masa itu, fungsi buah pinggang mereka sudah menurun. Dalam bagi mengelakkan keadaan ini, berikut adalah yang mencadangkan untuk anda.

Pemeriksaan fizikal Tahunan

Orang dewasa perlu mengambil rutin ujian air kencing dan ujian fungsi buah pinggang setiap tahun. Jika ujian rutin air kencing menunjukkan protein air kencing, serum creatinine kebangkitan dan sebagainya, pesakit perlu memberi perhatian lebih kepadanya dan berjumpa doktor yang tepat pada masanya. Kumpulan berisiko tinggipenyakit buah pinggang kronik seperti elder orang yang berumur lebih dari 60 tahun, mereka perlu mengambil pemeriksaan fizikal satu atau dua kali setiap tahun, terutamanya orang-orang kencing manis, darah tinggi, gout, lithangiuria, jangkitan hyperuricemia dan sebagainya.

Menceriakan kesihatan secara berkesan

Orang boleh menyertai senaman aerobik yang lebih banyak, mengambil senaman, peluh yang lebih banyak adalah baik untuk tubuh manusia pelepasan bahan asid berlebihan.

Mengekalkan emosi yang baik

Jika orang mendapat tekanan mental yang berlebihan, ia akan menyebabkan pemendapan bahan berasid dan mempengaruhi metabolisma tubuh. Pengalaman emosiyang baik boleh membantu badan mengekalkan alkalescence habitus dan mencegah penyakit buah pinggang berlaku.

Tetap hidup

Hidup yang tidak teratur akan acidize badan dan membuat orang mudah menderitaakibat penyakit kencing manis, membangunkan gaya hidup yang baik, dan mengekalkan alkalescence habitus akan membantu orang jauh daripada penyakit buah pinggang.

Sebelum ini:Apa jenis tabiat yang akan merosakkan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Punca-punca kemerosotan akut dalam penyakit ginjal kronik

Tag: penyakit buah pinggang mencegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat