WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apa jenis tabiat yang akan merosakkan buah pinggang?

2017-12-24 22:46

Apa jenis tabiat yang akan merosakkan buah pinggang?Ramai pesakit penyakit buah pinggang tidak beri perhatian lebih kepada simptom peringkat awal, apabila penyakit serius, mereka sudah kehilangan peluang terbaik untuk merawat penyakit. Di samping itu, dalam kehidupan seharian, beberapa tabiat buruk akan merosakkan buah pinggang pada berikut adalah beberapa mencadangkan.

Dalam kehidupan seharian, disebabkan oleh faktor sejarah atau faktor-faktor lain, ramai orang suka rasa berat, mereka akan menambah lebih banyak garam Bilakah memasak. Garam diet mempunyai risiko yang tinggi untuk menyebabkan tekanan darah tinggi; hipertensi merupakan satu jenis penyakit sistemik, ia mempunyai hubungan yang rapat dengan penyakit buah pinggang, orang harus pengambilan 5-6g garam setiap hari, ia akan lebih munasabah.

Makanan yang manis dan makanan yang berminyak bukan sahaja meningkatkan bebanan buah pinggang, tetapi juga menyebabkan lemak, kencing manis mudah sebab obesiti, kencing manis juga mudah sebab kencing manis nephropathy, ianya salahsatu buah pinggang penyakit yang sukar diubati.

Orang harus tidak pengambilan protein terlalu banyak, ia akan membawa kepada peningkatan kepekatan asid urik darah dan menyebabkan hyperuricemia, ia mudahmembawa kepada tubules ginjal dan interstitium ginjal cacar dan berkembang menjadi kegagalan buah pinggang kronik.

Salah satu fungsi buah pinggang adalah melaksanakan semua jenis bahan buangandan toksin daripada badan dengan air kencing, bahan buangan dan toksin juga termasuk metabolite perubatan, ubat-ubatan beberapa telah jelas toksid dan kesan sampingan kepada buah pinggang, gentamicin, kanamycin dan antibiotik lain ubat-ubatan.

Sebelum ini:Apa yang boleh saya lakukan untuk memperbaiki masalah sembelit saya dalam pesakit penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mencegah penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat