WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Apakah faktor-faktor yang membawa kepada penyakit buah pinggang?

2017-12-22 19:13

Apakah faktor-faktor yang membawa kepada penyakit buah pinggang?Keracunan ubat-ubatan

Rawatan penyalahgunaan dadah akan memburukkan lagi keadaan. Dadah yang nephrotoxicity termasuk probenecid, diamorphine, penicillamine, trimethadione, dan ubat-ubatan anti-radang yang bukan steroid. Ubat-ubatan yang boleh menyebabkanAlergi adalah antitoxin dan vaksin.

Penyakit keturunan

Penyakit-penyakit tertentu, sebagai contoh, penyakit ginjal Polycystic, akan turun-temurun. Penyakit jenis ini bukan sahaja menjejaskan kesihatan individu, tetapi juga membawa ancaman kepada ahli keluarga. Selain penyakit ginjal polycystic, Terdapat banyak penyakit genetik yang boleh membawa kepada Sindrom nephropathy, sepertilipodystrophia, Alport Sindrom, Sindrom kuku-patella dan anemia sel sabit.

Jangkitan

Jangkitan bakteria, terutamanya anemia sel sabit, adalah faktor risiko yang tinggi untuk penyakit buah pinggang. Ia boleh mendorong Nefritis, bakteria endocarditis, diffluent Nefritis, pyelonephritis kronik, dll...

Persekitaran

Persekitaran yang buruk, seperti sejuk dan kelembapan, membawa kepada pengurangan imuniti dan rintangan, yang meningkatkan risiko untuk mendapat penyakit buah pinggang.

Pengambilan garam berlebihan

Komponen utama garam adalah natrium klorida. Jika rakyat terus diet garam yang tinggi untuk masa yang lama, ia menyebabkan deposit garam di badan, yang mendorong edema, dan peningkatan tekanan darah. Sementara itu, tekanan darah tinggi cenderung untuk membangunkan penyakit buah pinggang. Oleh itu, adalah lebih baikuntuk menjaga diet garam yang rendah.

Sebelum ini:Bagaimana untuk melindungi buah pinggang kita?

Artikel seterusnya:Apa Hadiah adalah kanak-kanak penyakit buah pinggang di Krismas?

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat