WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Bagaimana untuk melindungi buah pinggang kita?

2017-12-22 19:02

Bagaimana untuk melindungi buah pinggang kita?Buah pinggang memainkan peranan yang penting dalam kehidupan manusia. Ia excretes sisa dan bahan-bahan toksik, menyesuaikan imbangan asas asid, dan secreteshormon. Rakyat perlu beri perhatian pada perlindungan buah pinggang. Terdapat beberapa tips untuk melindungi buah pinggang.

Tidak mengambil minuman daripada air.

Air membantu mencairkan air kencing dan mempercepatkan perkumuhan air kencing, yang menyumbang kepada perlindungan buah pinggang. Walau bagaimanapun,ramai orang tidak suka air. Mereka mengambil minuman, seperti bir, untuk menggantikan air yang meningkatkan risiko batu buah pinggang.

Ia adalah lebih baik mengambil kurang renang untuk wanita.

Terdapat banyak bakteria dalam kolam renang. Apabila wanita berenang, bakteria adalah mudah untuk masuk uretra, yang boleh mendorong pyelonephritis akut dengan simptom segera kencing, kerap kencing, odynuria dan sakit di belakang yang lebih rendah.

Memberi perhatian kepada ubat-ubatan nephrotoxic

Terdapat banyak ubat-ubatan nephrotoxic yang cenderung untuk menyebabkan kerosakan buah pinggang. Nephrotoxic dadah termasuklah sulfanilamide, kanamycin,gentamicin, streptomycin, birthwort, Caulis aristolochiae manshuriensis dan Aristolochia fangchi.

Mengambil senaman yang betul

Betul senaman meningkatkan imuniti, mengurangkan risiko penyakit buah pinggang.

Kaki mandi sebelum tidur

Kaki mandi dengan air suam sebelum tidur menyumbang kepada peredaran darah.Di samping itu, saraf dan buah pinggang semua mendapat santai dan segar semasamandian kaki.

Sebelum ini:Hubungan antara sejuk dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Apakah faktor-faktor yang membawa kepada penyakit buah pinggang?

Tag: penyakit buah pinggang Melindungi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat