WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Hubungan antara sejuk dan penyakit buah pinggang

2017-12-22 18:59

Hubungan antara sejuk dan penyakit buah pinggangMorbiditi sejuk kekal tinggi terutamanya di musim luruh dan musim sejuk. Banyak hal orang yang sejuk adalah tiada masalah besar. Walau bagaimanapun, sejuk adalahbersaudara toKidney penyakit.

Kerosakan dalam penyejukan

Sejuk mendorong penyakit buah pinggang

Streptococcus bertanggungjawab Nefritis akut, yang merupakan bakteria patogeniksejuk biasa. Apabila streptococcus menyerang badan, ia mencetuskan tindak balas keradangan, yang membawa kerosakan kepada buah pinggang. Ciri-ciri klinik menunjukkan hematuria proteinuria edema, tekanan darah tinggi. Di samping itu, pathogenes sejuk yang lain, seperti influenza virus, EB virus dan staphylococcus, juga terikatdengan penyakit buah pinggang.

Sejuk aggravates penyakit buah pinggang

Sejuk mencetuskan keradangan daya tindakbalas. Buah pinggang adalah organ pertama yang beban kecederaan imuniti. Sejuk membawa kerosakan selanjutnya kepada fungsi buah pinggang. Syarat-syarat mendapatkan serius dengan tanda-tanda darah dalam air kencing, protein peningkatan dalam air kencing, bengkak, dan mengutip sebanyak serum creatinine selepas menangkap sejuk. Bagi orang dalam keadaan yang teruk, sejuk boleh membawa oliguria, bengkak teruk, kesukaran pernafasan, dan secara tiba-tiba meningkat sebanyak serum.

Bagaimana untuk berurusan dengan sejuk?

Meletakkan langkah berjaga-jaga terlebih dahulu

Tambah pakaian Jika cuaca menjadi lebih sejuk dan lebih sejuk. Membayar perhatian untuk bersenam dan pemakanan tambahan. Ia adalah lebih baik untuk mendapatkan jauh dari tempat yang sesak. Pastikan jarak dengan orang yang telah ditangkapkesejukan.

Mengambil rawatan aktif

Setelah tiada kelihatan sejuk, pergi untuk melihat doktor dalam masa. Ia adalah lebih baik untuk berunding dengan nephrologist kerana terdapat banyak ubat-ubatan yang kerosakan buah pinggang yang teruk.

Sebelum ini:Apakah faktor-faktor yang memburukkan lagi penyakit buah pinggang?

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk melindungi buah pinggang kita?

Tag: penyakit buah pinggang buah pinggang Simptom penyakit sejuk

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat