WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Lebih terperinci ujian darah hari Mei satu meramalkan penyakit buah pinggang

2017-12-14 00:40

Lebih terperinci ujian darah hari Mei satu meramalkan penyakit buah pinggang

Kajian perubatan Amerika yang merangkumi beberapa generasi mungkin telah secara tidak sengaja menemui markers darah penting yang satu hari akan membantu meramalkan sama ada seseorang akan mengalami penyakit buah pinggang kronik (CKD). Framington satu kajian telah dijalankan sejak tahun 1948 oleh Kebangsaan jantung, paru-paru, dan darah Institut Framington, Massachusetts. Dan beberapa keputusan yang tidak dijangka yang berkaitan dengan CKD telah diterbitkan dalam theJournal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat pada 21 Oktober 2010.

Ujian darah baru untuk penyakit buah pinggang?

Ujian utama yang pada masa ini digunakan untuk mengesan CKD adalah ujian untuk creatinine dalam darah. Malangnya, walaupun, creatinine hanya nyata berkumpulselepas buah pinggang sudah kehilangan sebahagian besar fungsi mereka. Jika hasilkajian baru boleh diterbitkan semula dan seterusnya disahkan, ia akan menyediakancara-cara mengesan CKD lebih awal bermakna rawatan boleh juga mula lebih awal,sekali gus mungkin menyelamatkan buah pinggang dan mencegah kerosakan selanjutnya.

Para peserta kajian 2,300 memberikan sampel darah antara 1995 hingga 1998, dengan fungsi buah pinggang yang normal. Perkara yang aneh adalah bahawa kerana kajian ini terutamanya adalah berkaitan dengan hati, tumpuan tidak pada mulanya penyakit buah pinggang pada semua. Namun apabila 9.5 peratus daripada peserta telah membangunkan CKD dalam masa sedekad, dengan satu lagi lapan peratus mempunyai fungsi buah pinggang berkurangan, penyelidik mengkaji penanda darah enam sampel asal untuk menyemak korelasi. Dua ini – homocysteine, yang membina protein, dan aldosterone, berurusan dengan cara buah pinggang mengendalikan garam, telah dilantik peringkat sebagai pula peptide B-type natriuretic, yang juga bolehmenunjukkan kerosakan hati.

Ini tidak bermakna doktor boleh sekarang hanya menguji penanda tersebut dan dengan serta-merta meramalkan CKD. Untuk satu hal, kajian mesti dapat direplika, pelebaran luar Kumpulan sebahagian besarnya keturunan Eropah pada asalnya diuji. Tetapi jika keputusan ini mengadakan kajian klinikal pada masa akan datang yang benar, mereka boleh memberikan satu cara kedua-dua ujian awal CKD, dan mengambillangkah-langkah untuk mencegah dan merawat ia.

Sebelum ini:Hari St. Patrick's dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Bapa dan anak-anak mereka dengan penyakit buah pinggang

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat